Två nya bortapoäng

Ljusdals BK var förvarnade.
För LBK-tränaren Patrik Larsson predikade för sina spelare flera gånger om att det inte skulle komma att bli någon lätt väg till de två poängen på Västanfors IP.
Hårt jobb var vad som gällde.
Och hemmalaget stretade emot, åtminstone resultatmässigt sett, trots stort spelövertag för LBK.
Men LBK vann till slut med 4-2.

Det var lite darrigt i inledningen i seriepremiären mot UNIK för LBK:s del. Nu ordnade det upp sig till slut och blev sen en säker 5-1-seger.
Därför kändes det förstås skönt när Jens Hermansson spräckte nollan tidigt i den svåra bortamatchen mot Västanfors på erkänt svårspelade Västanfors IP. Det målet kom redan i den 6:e spelminuten. Och LBK var bra då och hade bud på ett andra mål också, men Jonas Pettersson missade, bland annat, den straff som man tilldömdes kort efter det första målet.

Istället kvitterade hemmalaget (Robin Rebermark) och det gjorde man senare också när Olle Sundin hade givit LBK ledningen i den 27:e minuten. Västanfors kvittering gjordes av Fredrik Rydberg och kom bara minuten efter LBK:s nya ledningsmål – och som kom i ett läge där LBK under en period haft två man på utvisningsbänken. Och ny energi till hemmagrabbarna.

Sen skrev Olle Sundin in sig i målprotokollet igen efter en dryg halvtimmes spel, ledning 3-2, och när sedan Jonas Pettersson öppnade den andra halvleken med ett tidigt 4-2-mål så var det det sista som skrevs in i målprotokollet, trots att LBK:s spelövertag – och chansövertag – var stort i den andra halvleken.
– I stort sett en matchbild vi hade förväntat oss, det vill säga att dom skulle spela med mycket energi så länge det var jämnt i målprotokollet. Och det var det ju hela vägen hem så vi fick verkligen slita på för att greja de två poängen. Vi har kunnat göra både 5-2, 6-2, 7-2 och 8-2, men fick ett par mål bortdömda, ja, vi vann och det var huvudsaken, sa Patrik Larsson.
Nästa LBK-match, det som innebär hemmapremiär vad gäller seriespel, spelas kommande lördag mot Nitro/Nora.

Fakta
Västanfors IF Bandy – Ljusdals BK 2-4 (2-3)
0-1 (6) Jens Hermansson, 1-1 (12) Robin Rebermark, 1-2 (27) Olle Sundin, 2-2 (28) Fredrik Rydberg, 2-3 (31) Olle Sundin, 2-4 (47) Olle Sundin,
Utv, V-fors: 5 x 10. LBK: 6 x 10.
Hörnor: 4-13.