Handen full – två gånger om

Handen full för svensk bandys målkung så här långt, Jonas Pettersson.
Och handen full dubbelt upp för LBK i hemmapremiären mot Nitro/Nora.
Efter en jämn, målmässigt sett (2-2), första halvlek, så gasade hemmalaget på direkt i den andra halvleken och vann till slut med hela 10-2.
Och stundtals handlade det om bandypropaganda
.

”Jag vill att vi spelar en offensiv bandy med hög fart och kraft och fyller på med många spelare i offensivt straffområde. Vill även att våra ytterhalvor fyller på i vår offensiv.”
Ja, så förklarade LBK-tränaren Patrik Larsson det nya LBK-spelet inför hemmapremiären mot Nitro/Nora,
Nu stod det ”bara” 2-2 i matchen efter den första halvleken. Båda LBK-målen av Jonas Pettersson och två snabba kvitteringar av gästerna där LBK hade (väldigt) mycket boll och där man gick lite i Nitro/Noras gillrade fälla, med en parkerad buss i defensiven och snabba kontringar.
– Och så var det motvinden, jag vill säga att det var en orsak till att vi inte gick ifrån tidigare i målprotokollet, sa LBK-tränaren.
För med vinden i ryggen för de gul/gröna när den andra halvleken drog i gång så hade inte Nitro/Nora mycket att sätta emot. Och på sex minuter avgjorde hemmagrabbarna matchen när man gick upp till ledning 5-2. Och sen bara fortsatte det fram till de absolut sista som hände när Emil Woxberg fastställde slutresultatet till 10-2. 8-0 alltså till LBK under de sista 45 minuterna,
Och de 678 på läktaren bjöds på massor av bandygodis när LBK drog upp farten och gästerna inte alls hann med i svängarna.
Bäste målskytt i hemmalaget blev Jonas Pettersson med fem mål, ett av dem var riktigt läckert när Jens Hermansson bjöd på eftermiddagens macka.
Noterbart att Marcus Öhman, 15 år, fick ta sina första skär i LBK:s A-lag och att Samuel Nyberg tvingades lämna planen på grund av en knäskada.
Leif Sundell

Fakta
Allsvenskan Norra
Ljusdals BK – Nitro/Nora BS 10-2 (2-2)
Målen: 1-0 (5) Jonas Pettersson, 1-1 (15) Thomas Ahlström, 2-1 (31) Jonas Pettersson, 2-2 (36) Marcus Sixtensson-Ottosson, 3-2 (51) Jonas Pettersson, 4-2 (52) Jens Hermansson, 5-2 (57) Jonas Pettersson, 6-2 (62) Edwin Nilsson, 7-2 (66) Marcus Wikman, 8-2 (74) Micha Svechnikov, 9-2 (81) Jonas Pettersson, 10-2 (92) Emil Woxberg.
Utv, LBK: 1 x 10. Nitro/Nora: 1 x 10.
Hörnor: 12-1.