Fem LBK:are i Svenska Spel Cup

Under lördagen och söndagen inleds Svenska Spel Cup för landets 15-åringar. Svenska Spel Cup är en distriktslagsturnering för både tjejer och killar.
För Hälsinglands del handlar det om spel i Härnösand och i hälsingelaget är fem LBK-spelare uttagna: William Johnsson, Noa Djäkner, Elias Borg, Jesper Lindholm och John Skalberg Halvarsson. Det blir dock tyvärr inget spel för John Skalberg Halvarsson eftersom han har halsfluss.
Hälsingland inleder mot DalaGästrikland på lördagsförmiddagen och sedan väntar Norrland på kvällskvisten. På söndag morgon möter Hälsingland Stockholm Svart.
För vinnarna i den här gruppen väntar ett slutspel och senare en eventuell final i Örebro. Hälsingland vann turneringen förra säsongen. Då hade Hälsingland ett lag tillsammans med Gästrikland och Dalarna (DalaGävleborg).

Text: Leif Sundell