Ingen match mot Peace & Love City 13/1

Inför säsongen så meddelade LBK till förbundet att vi accepterar det spelschema som fastställs, det inkluderar bl a matcherna mot Haparanda över jul- och nyårshelgen där vi haft synpunkter på ”derbyindelningen”. Ursprungligt datum för hemmamatchen mot Peace & Love City (P&L) var lördag 28/1, dvs en löningslördag med vad det kan innebära i publik och aktiviteter i vårt nya evenemangstält på IP (LjP-tältet). Pga att P&L har spelare (Kevin Brown och Pekka Rintala) på landslagsuppdrag inför VM, så meddelade de i december att de önskar flytta på matchen, vilket de enligt tävlingsbestämmelserna har rätt till och som vi naturligtvis accepterar. Vi vet dock inte om det gjort någon skillnad om det varit känt att vi har Misha Svechnikov på landslagsuppdrag också, som assisterande förbundskapten i Ryssland. 

Efter diskussioner under en tid så meddelade förbundet ett beslut till LBK på mail på Trettondagsafton, att LBK senast lördag 7/1 måste meddela om vi vill spela 13/1 eller 22/1. Tyvärr har inte LBK läst mailet under Trettondagshelgen då den ende mottagaren av beslutet, Ola Bengtsson, varit på semester och varit åter först måndag 9/1. Vi svarar därför tyvärr formellt för sent måndag kl 10.13 att vi välkomnar P&L till Ljusdal för match 13/1, och förberedelserna är igång för en Trevlig bandyhelg på och utanför bandyplanen. Kl 18.20 på måndag kväll får vi besked från P&L att de inte kan spela på fredag 13/1.

Där är vi nu – vi återkommer med mer information om nytt speldatum!