LBK tappade poäng mot UNIK

Uppsalalaget UNIK Bandy hemma på Idrottsparken.

Med tanke på förutsättningarna borde det ha blivit en enkel match för hemmalaget.

Enkel match även om LBK hade det lite besvärligt i bortapremiären mot UNIK och avgjorde till seger 4-3 med fem minuter kvar att spela.

Och säkert såg det också ut till att börja med i hemmamötet, men det slutade med en tappad (!) poäng, 3-3 (2-0).

Två gånger hade LBK mött UNIK inför mötet på IP på trettondagen. Klar vinst (5-0) i den första i den allsvenska  Supercupen – och så 4-3 i seriematchen i Relitahallen.

Och visst, det såg hur stabilt ut som helst till att börja med i den här matchen. LBK gick fram till ledning 2-0 under de första 20 minuterna efter mål av Emil Melin och Jonathan Sundberg.

Det här resultatet stod sig halvleken ut, men så fick UNIK ett tidigt reduceringsmål och de tände förstås gästerna. Och det kom faktiskt ett kvitteringsmål också. Och ett LBK i gungning.

LBK tog en timeout och det såg genast lite bättre ut och det kom ett  ledningsmål fram till 3-2. Än en gång Jonathan Sundberg som målskytt. Och länge såg det ut som om han skulle bli den som fixade de två poängen till hemmalaget.

– Man trodde väl det, men det känns som om vi slarvar bort en poäng. Det var bra ett tag, men så vet jag inte riktigt vad som hände. Lite surt för man vill ju vinna, sa Jonathan som utsågs till ”matchens lirare” i hemmalaget. I bortalaget blev det Tobias Engstrand, han som kvitterade LBK:s 2-1-ledning och är lagets meste målskytt så här långt.

Spelaren som skötte om UNIK:s kvittering till 3-3 med fyra minuter kvar att spela var Edward Sigfridsson.

De 469 i publiken som kom och hoppades på målkalas av hemmalaget efter de 15 mål som LBK gjorde på Gustavsberg  gick hem aningen besvikna.

Text: Leif Sundell Foto: HG Eriksson

Bandyallsvenskan

Ljusdals BK – Unik Bandy 3-3 (2-0)

Målen: 1-0 (4) Emil Melin, 2-0 (19) Jonathan Sundberg, 2-1 (51) Erik Vikholm,  2-2 (58) Tobias Engstrand, 3-2 (63) Jonathan Sundberg, 3-3 (89) Edward Sigfridsson.

Utv, LBK: 2 x 10. UNIK: 2 x 10.

Hörnor: 12 – 4.