Ljusdal rätt plats för ”JP”

,

Ljusdal rätt plats.

Och då på Idrottsparken.

Både då, nu och i framtiden.

Då, därför att LBK:s P 18 krigade för en plats i slutspel på tisdagskvällen.

Nu därför att Jonas ”JP” Pettersson ritat på ett nytt kontrakt för LBK.

Framtid (lördag) därför att LBK:s A-lag fortfarande har chansen till kvalspel till elitserien.

Efter förra säsongen, då när hela bandyallsvenskans skyttekung, Jonas Pettersson, kontaktades av sin moderförening Sandvikens AIK/BK så sa LBK nej. Jonas satt nämligen med ett kontrakt som sträckte sig över en säsong till.

Hur kändes det då?

– Klart att det var tungt och det tog en bra stund innan jag kom över det, men det var då och nu är nu. Jag har väl inte haft min bästa säsong i år och nu känner jag mig inte riktigt redo för spel i elitserien, det plus att jag får en ganska stor roll i laget här samtidigt som LBK har något riktigt bra på gång. Allt är inte riktigt i hamn än, men det kommer att bli bra. Nu vill jag fortsätta att utvecklas och det gör jag bäst i en miljö som jag trivs i. Ljusdal är rätt plats för mig och därför har jag skrivit på ett nytt kontrakt med LBK som gäller i ett år.

 Vad säger du om säsongen som snart håller på att ta slut?

– Att det varit en liten missräkning för oss. Och det finns två stora anledningar till det. Dels, förstås att Misha Svechnikov missade stora delar av säsongen, dels att vi tappat onödiga poäng på hemmaplan, som 3-3 mot UNIK och förlust mot Peace & Love. I en sån här jämn serie måste man vinna hemmamatcherna. Sen att jag gjort för lite mål också…

Vi ska tillägga att det sista sagts med lite ironi i rösten.

Förra säsongen gjorde Jonas Pettersson 51 mål. Än är inte skytteligatiteln i hamn den här säsongen. Han jagas av Västanfors Klas Nordström som är ett mål efter (43 för ”JP” 42 för ”KN”) när en omgång återstår. Vi ska tillägga att Jonas Pettersson visat strålande målform på sistone. Elva mål på de två senaste matcherna.

– Det finns väl fler anledningar till att jag inte nått upp till samma målnivå som förra säsongen. Den största är att det är en jämnare och bättre serie i år. Det plus att jag, som jag sagt tidigare, inte är riktigt lika bra som förra säsongen.

Framtiden då. Jo, den närmaste att LBK fortfarande har chansen att ta en av de två kvalplatserna i serien. Då när laget har att möta Nitro/Nora hemma på IP på lördag kl 16.

– Visst, chansen finns och vi ska förstås göra vårt även om vi vet att Nitro/Nora spelar med kniven på strupen. För deras del handlar det om att undvika kval, neråt. Om vi vinner så är det fortfarande två andra resultat som måste gå oss i händerna för att det ska bli kval, säger Jonas Pettersson.

Gripen/Trollhättan får inte ta poäng i sin match mot Åby/Tjureda på bortaplan och Nässjö får inte vinna sin hemmamatch mot Boltic.

På tisdagskvällen spelade LBK sin näst sista match i Pojkelitserien (P 18). Det blev vinst mot Sirius med 6-2 (5-2) efter en mycket bra första halvlek. En halvlek som definitivt är värd en kvartsfinalplats. LBK:s mål gjordes av Marcus Öhman 2, Isak Flodberg, Noa Djäkner, Viktor Nilsson. Dessutom ett självmål. Och det betyder att hoppet om kvartsfinalspel lever än. IFK Vänersborg är huvudmotståndare i det fallet. Avgörandet sker på lördag när LBK har att möta IFK Rättvik hemma på IP kl 11. Vänersborg måste tappa en poäng i de två matcher de har kvar samtidigt som LBK har att vinna mot Rättvik.

När det gäller framtid så jobbas det hårt i LBK-leden just nu.

Klubbchefen Ola Bengtsson:

– Skönt att det redan nu blivit klart med Jonas Pettersson, jag har inte varit orolig för det. Innan veckan är slut kommer två andra spelare att skriva på och sedan har vi två elitseriespelare och fyra andra som vi kontaktat. Spelare som vi hoppas kommer att bli kvar i Ljusdal och LBK. Jag ska jobba hårt med de här spelarna så att allt är klart till den sista mars för då slutar jag som sportchef.

Text: Leif Sundell Foto: HG Eriksson