Segerrik helg för LBK

, ,

Det var LBK:s helg.
A-laget besegrade elitserielaget Tellus i sista träningsmatchen innan ExTe-cupen.
Samtidigt tog sig P18 enkelt vidare från gruppspelet i Svenska Cupen efter tre raka segrar.

 

I Västerås spelade P18 gruppspel i Svenska Cupen. Där sopade LBK banan med de övriga lagen och vann komfortabelt gruppen. Efter fyra raka segrar och 48-2 i målskillnad tog sig LBK enkelt vidare till finalspel som avgörs senare i höst.

LBK – Unik 13-0
LBK – Spånga Bromsten 23-0
Tillberga – LBK 0-7
Falun – LBK 2-5

 

IK Tellus kom till matchen mot LBK med fyra segrar på fem matcher. I den sjätte matchen fick laget se sig besegrat av LBK. LBK kom till matchen utan sina juniorspelare (som spelade Svenska Cupen med P18) samt Misha Sveshnikov som kommenterade World Cup i Sandviken. I Relitahallen i Uppsala hade LBK ledningen med 3-1 efter den första halvleken. Jonas Pettersson, Olle Sundin och Edvin Nilsson målskyttar för LBK. Inledningen av den andra halvleken var jämn målmässigt. På övertid utökade Marcus Wikman ledningen och såg till att LBK kunde till slut vinna matchen med 6-3.

IK Tellus – Ljusdals BK 3-6 (1-3)
Första halvlek: 1-0 (12) Fredrik Rubin (Aksel Örn Ekblom), 1-1 (22) Jonas Pettersson (Marcus Wikman) hörna, 1-2 (37) Olle Sundin (Joel Wilhelmsson), 1-3 (40) Edvin Nilsson (Pettersson)
Andra halvlek: 2-3 (56) Elias Engholm (Rubin) hörna, 2-4 (58) Pettersson, 3-4 (62) Tobias Björklund (Engholm), 3-5 (91) Wikman (Sundin), 3-6 (94) Wikman (Pettersson)
Hörnor: 10-4
Utvisningar: –