Lätt för LBK i cupstarten

, ,

En rivstart på cupen.
För hemmalaget Ljusdals BK.
Det vill säga precis som vanligt när det gäller Ljusdals BK:s öppningsmatcher i sina cuper.
Det regerande norska mästarlaget Stabaek stod för motståndet och LBK vann med hela 7-2.

Full fart från början.

Och faktiskt så var det gästerna från Norge som var alertast till att börja med och satte en enorm press direkt efter avslag – den pressen mynnade ut i ett straffslag, men den stramaren satte lagets stjärna Nikolai Rustad Jensen i ribban.

Istället var det LBK som kom att göra målen till att börja med, några riktigt läckra, och när vi kom till paus så ledde hemmalaget med 4-0 fördelat på fyra målskyttar, Marcus Wikman, Edvin Nilsson, Emil Järbing och Jonas Pettersson. Misha Svechnikov assisterade till tre av dem.

I den andra halvleken skrev Jonas Pettersson in sig i målprotokollet ytterligare en gång fram till 5-0 – Nikolai Rustad Jensen, han som testade i Villa-Lidköping förra säsongen bombade in reduceringen till 1-5 på hörna – 6-1-målet var ett självmål och Mattias Blom gjordes 7-1 för LBK och Björn Buskqvist spikade slutresulatet till 7-2.

Text: Leif Sundell
Foto: Christian Backevik

Exte Cupen

Ljusdals BK – Stabaek Bandy 7-2 (4-0)
Målen:
 1-0 (5) Marcus Wikman, 2-0 (15) Edvin Nilsson, 3-0 (17) Emil Järbing. 4-0 (27) Jonas Pettersson, 5-0 (32) Jonas Pettersson, 5-1 Nikolai Rustad Jensen, 6-1 (39) självmål, 7-1 (51) Mattias Blom, 7-2 (58) Björn Buskqvist.
Utv, LBK:3 x 6 min. Stabaek: 2 x 6.
Hörnor: 2 – 3.
Publik: 780.
Domare:Team Stefan Johansson.