En poäng med hem från Västkusten

, ,

Förlust mot Gripen Trollhättan och oavgjort mot Kungälv. Det är helgens resultat från LBK:s bortaturné.

 

Gripen Trollhättan på lördagen och IFK Kungälv på söndagen var LBK hade att vänta helgen som var. I lördagens match var det hemmalaget som tog ledningen genom Markus Eriksson halvvägs in i den första halvleken. LBK:s replik kom strax därpå när Misha Sveshnikov kvitterade efter ett snyggt solonummer. Filip Lydén gav återigen hemmalaget ledningen och 2-1 stod sig in i paus. Tony Eklind utökade hemmalagets ledning till 3-1, ett resultat som stod sig långt in i matchen. Med tio minuter kvar fick LBK in reduceringen 3-2 genom Jonas Pettersson men närmare än så kom inte LBK. I stället kunde Gripen dra ifrån med två mål i matchen slutskede och vinna med 5-2.

 

Matchfakta

Gripen Trollhättan – Ljusdals BK 5-2 (2-1)

Första halvlek: 1-0 (25) Markus Eriksson (Felix Hellman), 1-1 (25) Misha Sveshnikov (Olle Sundin), 2-1 (45) Filip Lydén (Anton Heinulf)
Andra halvlek: 3-1 (60) Tony Eklind, 3-2 (81) Jonas Pettersson (Marcus Wikman), 4-2 (82) Adam Blomster (Johan Skatz), 5-2 (85) Robin Karlsson (Eklind)
Hörnor: 6-8
Utvisningar: Gripen: 1×10 min, LBK: 2×10 min
Publik: 328

 

Söndagens match mellan IFK Kungälv och LBK blev en blöt historia. I slasket på Skarpe Nord lyckades LBK få med sig en poäng men matchen började tufft. Innan matchen ens var fem minuter gammal hade hemmalaget gjort både 1-0 och 2-0. Misha Sveshnikov fick in en reducering men ytterligare ett mål från hemmalaget gav ställning 3-1 till Kungälv i halvtid. I den andra halvleken var LBK bättre med. Sveshnikov spelade först fram Emil Järbing som kunde göra 3-2 innan han själv skickade in slutresultatet 3-3.

 

Matchfakta

IFK Kungälv – Ljusdals BK 3-3 (3-1)

Första halvlek: 1-0 (2) Robert Thelin (Ted Skoglund), 2-0 (4) Skoglund (Andreas Berggren), 2-1 (16) Misha Sveshnikov (Jonas Pettersson), 3-1 (21) Skoglund (Viktor Uhlin)
Andra halvlek: 3-2 (66) Emil Järbing (Sveshnikov), 3-3 (75) Sveshnokiv (Mattias Sand)
Hörnor: 4-6
Utvisningar: Kungälv: 2×10 min, LBK: 5×10 min
Publik: 366

 

 

Foto: Christian Backevik