LBK tillbaka på vinnarspåret

, ,

Efter tre matcher utan seger var det otroligt sköna och viktiga poäng som bärgades på onsdagskvällen. TB Västerås fick se sig besegrade med 9-4 (3-3) när LBK var tillbaka som vinnare.

 

Efter en oavgjord och två förluster var kvällens seger riktigt efterlängtad. Ändå var det gästande TB Västerås som höll i taktpinnen i inledningen av matchen. Gästerna tog ledningen genom Niklas Gifting. Kvitteringen kom genom Joel Wilhelmsson. Olle Sundin lyfte bollen bakom gästernas försvar. Wilhelmsson plockade ned bollen och skar in framför försvararna. Han lurade ned målvakten Kevin Sterner och kunde sedan lyfta bollen upp i nätet. Matchens delikatess stod dock gästernas talangfulle Joel Engström. 1-2-målet gjorde han på egen hand efter att ha åkt från egen planhalva och snurrat upp hela LBK-försvaret. Gästerna gjorde även 1-3 innan LBK kom igen och tog tillbaka spelet. Edwin Nilsson och Misha Sveshnikov såg till att ställningen var jämn, 3-3, i halvlek.

I den andra halvleken var LBK det bättre laget. Jonas Pettersson visade återigen fin målform och såg till att LBK drog ifrån till 6-3 efter ett äkta hattrick. Förarbetet till 5-3 var snyggt. Tidigare nämnde Joel Engström var på väg fram på högerkanten men stoppades snyggt av Emil Järbing. LBK kunde kontra och Pettersson höll sig som vanligt framme framför mål. Misha Sveshnikov utökade till 7-3 och LBK såg ut att gå mot en stabil seger. Max Mårtensson, även han en ung och lovande spelare, reducerade till 7-4 med mindre än tio minuter kvar att spela. I matchens slutminuter låg de två juniorerna Elias Swartswe och Noa Djäkner bakom varsitt mål där se spelade fram Marcus Wikman och Misha Sveshnikov till två mål. Både Swartswe och Djäkner gjorde en mycket bra match.

 

Skön seger och två väldigt sköna poäng inkasserade!

 

Matchfakta

Ljusdals BK – TB Västerås 9-4 (3-3)

Första halvlek: 0-1 (7) Niklas Gifting (Karl Jonsson) hörna, 1-1 (16) Joel Wilhelmsson (Olle Sundin), 1-2 (22) Joel Engström, 1-3 (29) Gifting (Jacob Bucht), 2-3 (32) Edwin Nilsson, 3-3 (40) Misha Sveshnikov (Jonas Pettersson)
Andra halvlek: 4-3 (48) Pettersson, 5-3 (56) Pettersson (Marcus Wikman), 6-3 (66) Pettersson (Sundin), 7-3 (72) Sveshnikov, 7-4 (82) Max Mårtensson, 8-4 (89) Wikman (Elias Swartswe), 9-4 (90) Sveshnikov (Noa Djäkner)
Hörnor: 10-5
Utvisningar: LBK: 2×10 min, TB V-ås: 1×10 min
Publik: 387