Bandyallsvenskan: Ljusdals BK – Katrineholm 13-3

,

Så mycket snö, så många mål! Det var klasskillnad när Ljusdal enkelt avfärdade Katrineholm med 13-3 under lördagseftermiddagen. Hemmalaget visade dessutom att det går att få till skönspel trots att det seglar ner flera kubikmeter snö i sekunden, underhållningsvärdet var ju i klass med biopremiären av Forrest Gump 1994!

Jonas Pettersson tog fram järn-nian och chippade in bollen i mål! (Foto: H-G Eriksson)

De tvåhundraåttio tappra åskådarna fick bl.a. njuta av Jonas Petterssons ”chip” över målvakten i samband med 9-2, Noa Djäkners iskalla dragningar till 5-1, Mishas genomåkning till 6-2 och.. så mycket mer!

Misha Sveshnikov körde snöslunga genom Katrineholmsförsvaret! (Foto: H-G Eriksson)

Sex stycken målskyttar i kväll där Joel Wilhelmsson var vassast med fyra mål. Jonas Pettersson noterades för tre mål, medan junioren Noa Djäkner och lagkapten Olle Sundin gjorde två mål vardera. Dessutom gjorde Misha Sveshnikov och Marcus Wikman varsitt mål. Inklusive assistpoäng fick Marcus Wikman, Misha Sveshnikov och Joel Wilhelmsson fem poäng vardera.

Joel Wilhelmsson, fyramålsskytt mot Katrineholm! (Foto: H-G Eriksson)

Matchens lirare i respektive lag: Jesper Ekström i Katrineholm och Joel Wilhelmsson i Ljusdal (Foto: H-G Eriksson)

Jonas Pettersson drog i och med dagens tre mål ifrån i bandyallsvenskans skytteliga. Totalt har Jonas gjort 44 mål under säsongen och han är därmed två mål före Filip Bringe i Åby/tjureda.

Isak Flodberg (#9) en av fem juniorer som fanns med på isen mot Katrineholm

Fem juniorer fanns på isen i kväll i form av Noa Djäkner, Isak Flodberg, Elias Swartswe, Jeremy Nöjd och Elias Schröder. Den senare gjorde för övrigt seriedebut i Allsvenskan för LBK.

Tre hörnmål av Ljusdal i kväll! Marcus Wikman (#8) noterades för totalt fem poäng i matchen.

I och med vinsten mot Katrineholm och Lidköpings förlust mot Boltic så ligger LBK numera på fjärde plats i bandyallsvenskan, tre poäng bakom AIK och Nässjö som i denna stund har kvalplatserna till Elitserien. Härnäst väntar bortamatcher mot Rättvik lördag 2/2 och Tillberga lördag 9/2 innan Ljusdal spelar årets sista hemmamatch i grundserien mot Kalix 16/2 och därefter avslutar grundseriespelet borta mot mot AIK 23/2.

Notera redan nu datumet 16/2 i almanackan, SMHI låter meddela att det ska bli dribbel-is på Ljusdals IP den dagen!

Snö & Sand, perfekt kombo i bandysammanhang! (Foto: H-G Eriksson)

/L-B Kå