Bandyallsvenskan: Rättvik – Ljusdal 4-3

,

Tänk om…

..domarkåren hade blåst av helgens matcher redan efter 60 minuters spel, vilken drömhelg det då hade varit som bandyälskande Ljusdaling!

Resultaten efter lite drygt 60 minuters spel:

  1. Rättvik – Ljusdal 2-3
  2. Peace & Love City – AIK 3-3
  3. Sverige – Ryssland 3-1

Om domarna blåst av respektive match efter en timmes spel hade alltså Sverige vunnit VM på hemmaplan i Vänersborg, Ljusdal hade tagit en nödvändig seger borta mot Rättvik och AIK hade tappat en viktig poäng i jakten på kvalplatserna till Elitserien. Vilket drömscenario!

Foto: H-G Eriksson

Dessvärre varar ju bandymatcherna som bekant i 90 minuter och i slutändan blev det helt fel resultat i alla tre matcherna. Rättvik var betydligt effektivare än Ljusdal, inte minst på fasta situationer, och lyckades alltså vända matchen till sin favör. Två viktiga poäng för Rättvik vars chanser nu ökade markant att slippa kvalet till Divsion 1. Grattis Rättvik!

Ljusdals BK P18 (Foto: H-G Eriksson)

Redan i kväll har Ljusdal emellertid chans att ta revansch på dalalaget då det är match mellan Ljusdal P18 och Rättvik P18 i Pojkelitserien Norra. Välkomna till Ljusdals IP 19:00!!!