Sören tillbaka i LBK

, ,

Ett nygammalt ansikte i Ljusdals BK:s omklädningsrum.

Sören Ericson, 63 år, kliver, lagom till seriepremiären mot Falun, in som en resurs i teamet runt laget.

– Spännande och kul. Det är väl främst ledarskapet som är min styrka nu, när det gäller själva bandyn så har jag tappat de mesta, säger Sören.

 

Sören Ericson – definitivt ett starkt kort som Ljusdals BK nu knutit till sina led. Huvudtränaren Lännart Nilzon har haft ett tungt lass att dra på försäsongen. Han har, i och för sig, haft god hjälp av Misha Svechnikov, men nu när det börjar bli allvar, läs seriespel, så behövs Misha på isen och då dök namnet Sören Ericson upp.

– Jag träffade Misha på elljusspåret och vi pratade lite och sen gick det ett par dar så ringde Lännart och frågade om jag kunde hjälpa till och på den vägen är det, säger Sören.

 

Även om Sören själv ligger lågt när det gäller kunnandet vad gäller själva bandyspelet så har han funnit med mycket runt bandyn tidigare. Kom med i LBK:s A-lag året efter SM-guldet 1975 men lade sedan av på grund av sjukdom 1980. Under två säsonger, 2005 och 2006, bildade han tränarpar för A-laget tillsammans med Maxim Potechkin

 

Men det är inom fotbollen han verkat de flesta åren sedan dess. I huvudsak med Sundsvall som adress både för SDFF:s damlag och i Giffarnas A-lag. Tidigare också hemmavid.

– Det började som assisterande till Sören Åkeby i Giffarna under 2 säsonger och efter det har jag jobbat mycket med Joel Cedergren, senast 2016. Det senaste tränaruppdraget jag hade var säsongen 2018 i Hudiksvalls FF, berättar Sören.

 

Nu handlar det alltså om bandy igen och främst då med A-lagets ungdomar som fokus.

– Som läget är nu, det vill säga min arbetssituation, så har jag lovat att vara med på två träningar i veckan och sedan hemmamatcherna. Hur som helst, det ska bli väldigt skoj, säger Sören.

/Leif Sundell