Breaking news: Jultomten kommer till IP!!!

, ,

Jultomten kommer till IP!!!

I går kom den glädjande nyheten från Nordpolen: Ljusdals Bandyklubb har klarat den s.k. ”Julklapps-licensen”. Den licens som infördes i ett samarbete med Jultomten och Internationella Bandyförbundet för att minska antalet utvisningsminuter i bandymatcherna.

I mötet som ägde rum på Nordpolen i samband med Tjugondag Knut i början av året kom de båda parterna fram till att vissa kriterier måste uppfyllas för att julklapps-licensen ska beviljas. En licens som alltså krävs för att tomten ska komma på besök på de allsvenska bandyarenorna. De två vikigaste punkterna är dessa:

  1. Den genomsnittliga utvisningstiden på varje spelare i truppen får INTE överstiga 15 minuter.
  2. Före luciadagen får respektive bandyklubb INTE ha någon spelare utvisad i mer än 50 minuter.

För Ljusdals Bandyklubb innebär detta att Ljusdals totala summa av 210 utvisningsminuter dividerat med 21 spelare i truppen landar på ett genomsnitt på 10,23 utvisningsminut per spelare.

Om #12 finns med på tomtens ”Snälla Lista”..? Det får ni veta på lördag när ni kommer till Ljusdals IP!

Vad gäller den andra kategorin så låg Ljusdals Bandyklubb precis på gränsen för att klara julklapps-licensen. Emil Järbing, Erik Olsson, Johan Jansson Hydling står i dagsläget på 40 minuter vardera medan Jeremy Nöjd toppar denna liga med 50 minuter. LBK klarade sig alltså precis på marginalen och därmed får klubben besök av tomten!

Vi fick naturligtvis en kort intervju med jultomten angående LBK:s beviljade julklapps-licens, en pratstund där han fick vädra sina tankar om läget på utvisningsbänken. Eftersom tomten endast pratar Nordpoliska så har vi använt en tolk för att genomföra intervjun.

Bråda dagar för tomtemor & far. Förutom att koka gröt och spika ihop leksaker ska de även ha koll på utvisningsbåset på Ljusdals IP!

Ljusdal har klarat julklapps-licensen, innebär detta att du kommer till Ljusdals IP på lördag?

HO-HO-HO!

(Översättning: Ja, klubben låg precis på gränsen, men nu när licensen är klar så dyker jag upp i halvtidspausen i det stora tältet på lördag i samband med matchen mot Kalix!)

Hur övervakar ni alla spelare i bandyallsvenskan, har ni några nissar som går runt på arenan med anteckningsblock?

HO-HOO-HOO-HO!

(Översättning: Vi har ett avancerat övervakningssystem på Nordpolen så vi ser och hör precis ALLT som händer under matcherna och vi är speciellt noga med att ingen får säga något dumt till domaren.

Fanns det några speciella spelare i LBK som ni har haft ett extra öga på?

HOOO-HOOO-HO!

(Översättning: Vi har ganska bra koll på vilka spelare som trivs bäst på utvisningsbänken, men naturligtvis har vi haft ett extra öga på backarna i LBK!)

Jeremy Nöjd diskuterar kakrecept med Katrineholms Niklas Eriksson..?

Den interna utvisningsligan toppas av Jeremy Nöjd. Jeremy har faktiskt varit en så pass flitig besökare vid sidan av isen att han till och med fått sin post eftersänd till utvisningsbåset! Dessutom säger envisa rykten att Hollywood har fått upp ögonen för den  tuffe talangen och vill att han hädanefter ska spela Bruce Willis karaktär i Die hard.

Naturligtvis har vi fått en intervju med Jeremy Nöjd, liebron som inte släpper en j-vel över bron!

Jeremy, din svåger Noa har inga utvisningsminuter medan du själv har tillbringat nästan halva säsongen på botbänken. Är det Noa som äter upp alla pepparkakor när du kommer på besök till familjen Djäkner..?

Inget lämnas åt slumpen där, så det stämmer ganska bra!

Vad tror du om matchen mot Kalix, kan vi förvänta oss en snäll match nu när tomten kommer på besök?

Det är ju två lag som är kända för att spela tufft, men det här blir som sagt en snäll match som slutar i LBK:s favör!

Du är ju ursprungligen från Edsbyn, var kommer du själv att fira jul i år?

Jag kommer att fira med familjen i Edsbyn.

Lycka till på lördag mot Kalix!

Tackar!