Landslagets Linnea Larsson signerar böcker på Ljusdals IP 29/12! (Intervju med Linnéa)

, ,

Ljusdals IP får celebert besök den 29/12!

I samband med ”En annan dags bandymatch” hemma mot Rättvik så kommer ljusdalstjejen och landslagsspelaren Linnea Larsson på besök till sin hembygd för att titta på bandy och signera böcker. Linna är ju huvudpersonen i Anja Gatus ungdomsbok ”Flippa bollen Linnea!”.

Linnéa Larsson tillsammans med bokens författare Anja Gatu.

För er som ännu ej köpt julklappar rekommenderar vi LBK:s julklappspaket bestående av en entrébiljett till Ljusdal – Rättvik + boken ”Flippa bollen Linnea!” för 200 kr!

Inför Linnéas besök i Ljusdal så har vi fått en intervju med henne. Hon spelar ju till vardags i Skutskärs damlag i Elitserien. Ett lag som har det gemensamma med LBK att… just det, de toppar sin serie!

Linnéa Larsson med ungdomsboken ”Flippa bollen Linnéa!”

Elitserien är väldigt spännande i år, tre lag på samma poäng med ditt Skutskär i ledning tack vare något bättre målskillnad än Västerås och Villa Lidköping. Är du överraskad över att det är så jämnt i tabellen?

Absolut inte! Kanske låter lite klyschigt men Elitserien på damsidan har aldrig varit tightare än den är i år, men det är väldigt roligt! Varje match är betydelsefull och är man inte på hugget så blir man straffad direkt, precis som det ska vara.

 

På annandagen spelar ni derby hemma mot Sandviken och då får du spela mot ljusdalstjejen Matilda Öhman. Finns det fler ljusdalstjejer som spelar i högsta ligan i årets Elitserie?

Det stämmer. Ska bli roligt med annandagsmatch och derby mot Sandviken och Matilda. Jag känner inte till fler ljusdalstjejer i högsta serien just nu, men jag hoppas vi får se fler där i framtiden!

Skutskär har det klart bästa publiksnittet i damernas Elitserie, vad har ni för recept för att locka publik till era matcher?

Först och främst så vill vi bjuda på en attraktiv och fartfylld bandy som vår publik gillar. Sedan är det självklart viktigt att uppdatera sin publik genom att höras och synas på sociala media. Något som dessutom är viktigt är att föreningen vänder sig till både de yngre och äldre supportrarna vilket jag tycker Skutskär Bandy gör riktigt bra! 

Du är dessutom huvudperson i Anja Gatus ungdomsbok ”Flippa bollen Linnéa!”. Hur har ditt liv sett ut sedan boken kom ut i tryck?

Någon större förändring kan jag inte påstå att det har blivit, men däremot har jag fått många trevliga meddelanden och samtal efter att boken släppts. Boken har inte bara bidragit till att fler fått kännedom om sporten utan har också bidragit till att fler barn har börjat spela bandy. Senaste responsen jag fick var från en förälder som berättade att hans dotter börjat spela bandy efter att hon läst boken, vilket jag tycker är fantastiskt! 

Har du koll på hur många böcker du har signerat under året?

Nej, det har jag inte. Men det har blivit en hel del.

En uppföljare till ”Flippa bollen Linnéa!” är på gång, när kommer den att släppas? Kan du berätta någonting om den?

Jag kan bekräfta att en uppföljare är på gång och att vi hoppas att den finns i tryck lagom till SM-finalen 2020. Boken kommer givetvis att handla om bandy, men det kommer även finnas inslag av ett annat viktigt ämne som jag vill dela med mig av från min barndom. 

Den 29:e december kommer vi att få se dig på Ljusdals IP i samband med LBK:s hemmamatch mot Rättvik där du bland annat ska signera böcker. Har du hunnit se någon av Ljusdals matcher tidigare i år?

Tyvärr inte, men jag har följt laget flitigt under säsongen på håll och det är riktigt roligt att Ljusdal är med och fightas om en plats till Elitserien. Dessutom extra kul att se att Ljusdal satsar på sina unga spelare, Elias Swartswe, Noa Djäkner, Isak Flodberg och Marcus Öhman, bara för att nämna några av de ljusdalingar som jag tror svensk bandy kommer att få se mer av i framtiden.

 

I samband med matchen mot Rättvik som går under namnet ”En annan dags bandymatch” så kommer även LBK:s allra förste landslagsspelare Gunnar Palmér att hyllas för sina insatser i LBK. Du är den ljusdaling som senast haft landslagströjan på dig på seniornivå. Hur många landskamper har du hunnit spela?

Det stämmer, men jag har lite dålig koll på hur många matcher det har blivit i landslagströjan. Det senaste VM i Kina var en häftig upplevelse där vi även blev historiska eftersom vi var det första svenska landslag som tog VM-guld på kinesisk mark! I våras spelades även Universaden (”OS för studenter”) som är något av det häftigaste jag varit med inom bandy. Där fanns även Matilda Öhman med i laget och efter en dramatisk final tog vi till slut hem guldet i Krasnojarsk.

Avslutningsvis ett stort lycka till i annandagsderbyt mot Sandviken och stort välkommen till Ljusdals IP 29:e december!

Tack snälla! Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Ljusdal och IP igen!