F17 Cup Norra: Tre vinster för Kalix/Ljusdal!

, ,

Tre segrar och en förlust inom loppet av tjugofyra timmar! Ett utmärkt facit för ”Sveriges mest beresta idrottslag” när det första sammandraget av ”Flickor Cup F17” avgjordes i Uppsala den gångna helgen.

Enda plumpen kom mot Rättvik under lördagen, men å andra sidan är serien mycket jämn med tre lag som har tagit lika många poäng. Noterbart är att Tanja Illarionova gjorde 13 av totalt 14 mål för Kalix/Ljusdal under helgen, varav sex mål i matchen mot Hammarby/Söråker.

Som namnet antyder så är alltså Kalix/Ljusdal ett samarbete mellan de två norrländska klubborna för att få ihop ett lag till både F17-turneringen och Damallsvenskan. Fem spelare i laget kommer från Ljusdal och sju spelar till vardags i Kalix. De fem spelarna från Ljusdal är: Majken Hedqvist, Ella Swartswe, Tuva Marcusson, Lea Svechnikova och Ylva Alnehem Granström.

Nästa sammandrag sker i början av februari i Umeå och även då blir det två intensiva bandydagar för tjejerna från Kalix och Ljusdal.

Resultat:

Uppsala Bois – Kalix/Ljusdal 1-2

Kalix/Ljusdal – SBBK/IFK Rättvik 2-7

Kalix/Ljusdal – Hammarby/Söråker 7-1

Umedalen – Kalix/Ljusdal 1-3

Uppsala Bois – Kalix/Ljusdal 1-2

Kalix/Ljusdal – SBBK/IFK Rättvik 2-7

Kalix/Ljusdal – Hammarby/Söråker 7-1

Umedalen – Kalix/Ljusdal 1-3