LBK – talangfabriken

, ,

Så kom fotoidén från förr till nytta igen.

Den där Markus Öhman, Elias Swartswe och Isak Flodberg, poserade med den blå/gula flaggan på Idrottsparkens is.

Den gången handlade det om att en LBK-trio skulle representera ett svenskt bandylandslag.

Den här gången om en ny trio i  Rasmus Gustavsson, Wille Nystedt-Larsson och Kalle Eriksson.

Vi bjuder på en gammal rubrik också: LBK – talangfabriken.

 

Ljusdals BK i blå/gult,

Ingen ovanlighet numer i det unga LBK. Det som började med Team 2020 där Isak Flodberg och Elias Swartswe blev uttagna till P 15-landslaget och där sedan Markus Öhman anslöt när det handlade om P 17 och nu senast P 19-VM i Finland.

Och efter trion Öhman, Swartswe och Flodberg så bidrar nu Talangfabriken LBK med en ny trio blå/gula spelare i 14-åringarna Rasmus Gustavsson, Wille Nystedt-Larsson och Kalle Eriksson. Det blir Archangelsk nästa för den trion. I bandystaden vid norra ishavet ska nämligen P 15-VM (det sista (?) för svenskt vidkommande) i slutet av mars månad. Den 26 mars bär det av och redan dagen efter, den 27, startar det hela.

– Spännande, riktigt spännande, säger Kalle Eriksson om äventyret i öster – och han får medhåll.

För det här grabbarna började vägen mot VM i Archangelsk med ett spelarsammandrag (60 spelare från norr) i Rättvik som var en av flera platser där det handlade om en första uttagning. Sen gick LBK-trion vidare till ett tredagarsläger i Söderhamn innan landslagstränarna Pär Gustavsson och Patrik Södergren kallade 30 spelare från hela landet till Uppsala, också det i tre dagar.

Efter den samlingen dröjde det innan truppen presenterades. Tuff väntan, men bandyprogrammet är digert för det här gänget så det gick rätt bra ändå. Det handlar nämligen om träningar och spel både med P 17 i Pojkallsvenskan och P 19 i Juniorelitserien.

– Visst, det var lite spännande innan truppen presenterades, men nu ser vi verkligen fram emot att få spela VM. Och att få åka till en av de stora bandymetropolerna i Ryssland, säger de tre med en mun.

Det väntar VM-spel för Tobias Blomqvist också – då i Lidköping Arena där P 17-VM avgörs 13-15 mars. Vi ska också säga att Noa Djäkner också tillhör skaran av LBK:are i blå/gult, i P 15 och i P 17-landslagen. I år var han reserv på hemmaplan när P 19-landslaget spelade VM i Finland. Nästa år är det hans tur – igen.

 

/Leif Sundell