Flickallsvenskan: Semifinalförlust för Kalix/Ljusdal

, ,

Kalix/Ljusdal F17-lag i flickallsvenskan!

Det blev inte helt oväntat förlust i helgens semifinal (dubbelmöte) i Flickallsvenskan mellan Kalix/Ljusdal och SK Bandy (Surte & Kareby). SK Bandy gällde ju som favoriter efter att ha vunnit södergruppen och trots att Kalix/Ljusdal lyckades stå emot trycket nästan en kvart in på första halvlek i den första matchen så handlade det därefter mest om söderlaget i målprotokollet.

Första matchen slutade med förlust 2-16 och i söndagens returmöte som också spelades på Ljusdals IP blev det förlust med 0-6. SK Bandy får därmed förmodligen spela final på Studenternas mot Skirö AIK som vann sin första semifinalmatch mot Spånga/Rättvik på bortaplan med 1-5.

Trots förlust i semifinalen kan Kalix/Ljusdal sammanfatta året säsong som en stor succé. Några föräldrar vittnar inte minst om den fantastiska sammanhållningen klubbarna emellan. ”Vi har verkligen känt oss som hemma i Kalix och vi har fått ett otroligt varmt välkomnande” säger Ljusdals tränare Urban Skalberg.

I samband med dubbelmötet hemma på Ljusdals IP var Kalixtjejerna och ledarna inkvarterade hos spelarna. Här nedan några bilder från första semifinalmatchen och foton från det unika samarbetet mellan klubbarna:

Foto: Ljusdals klubbkamrater från Kalix inkvarterades hos ljusdalstjejerna i samband med dubbelmötet i semifinalen i F17 Flickor Cup i Ljusdal!

Ljusdals F17-lag gratulerar SK Bandy till finalplatsen och vill samtidigt passa på att tacka Kalix för ett väldigt fint samarbete under årets säsong. Tack!!!

P.S Vi återkommer under veckan med fler nyheter om dambandyn i Ljusdal!