#66 ÄR TILLBAKA

, ,

Misha är tillbaka som LBK:spelare!

I April var det inte många som kunde gissa att Misha skulle vara en del av LBK:s A-trupp denna vinter. Svechnikov hade just skrivit på ett avtal med SKA Neftyanik om att vara huvudtränare i det ryska storlaget säsongen 20/21 och hemma i Ljusdal samt i övriga världen tog viruset Covid-19 ett stadigt grepp om mänskligheten.
Men det blir inte alltid som man tänkte sig. Misha som helt enkelt inte kunde ställa sig bakom vad som hände Chabarovsk backade ur avtalet och satte sig på flygplanet hem till Ljusdal, och jobbet vid  Slottegymnasiet som bla innebär instruktör på bandygymnasiet.

LBK där han varit en centralfigur på planen och kanske inte minst dom sista åren i klubbens satsning på att utveckla sina egna ungdomsspelare på hemmaplan är något som Misha inte velat släppa taget om.

Att ha en mästare som Svechnikov i Ljusdal med ett bultande LBK-hjärta blev både stora möjligheter och lite saker för klubben att hitta lösningar på. Bandysäsongen 20/21 har redan visat sig bli den märkligaste på många år och för klubbarnas del är det mycket saker som inte är sig likt, så även för LBK. Covid-19 gör tex att det ekonomiska läget är osäkert, och det är en fråga som Ljusdals BK prioriterar högt.

Misha har i detta läge visat en stor vilja att finnas för LBK och fortsätta driva klubben framåt på och vid sidan av isen, där hans mycket professionella inställning till allt som har med bandy att göra har varit en gigantisk tillgång för Ljusdals BK genom åren. Inte minst för våra unga spelare som fortsatt får möjlighet att se honom dagligen på isen och i omklädningsrummet.

När möjligheten att addera in Misha i klubben och laget igen efter att alla parametrar var sammanräknade, inte minst ekonomiskt så gjordes avtalet klart på säsongens sista dag för att licensera spelare till årets seriespel (27 Oktober)
Just att förbundet kom med nya direktiv runt licenseringen av spelare påskyndade avtalet.

Misha som varit tydlig med att han kan vara en bit ifrån toppformen då han ännu inte gjort så många is-pass ska i första läget ses som en resurs i spelartruppen. Men som alla vet har vi att göra med en av världshistoriens bästa bandyspelare någonsin och det är det nog många som längtar efter att se den gulatröjan med nr 66 på ryggen fladdra i vinden när han närmar sig motståndarmålet hemma på  Idrottsparken.