Förlust i bortamatchen mot Rättvik

LBK lyckades inte ta en tredje raka seger efter vinsterna mot IFK Kungälv och Falu BS.
L-B Kåå sammanfattar lördagens match nedan.

En på förhand jämn toppmatch visar sig bli riktigt intressant där både LBK och Rättvik öppnat säsongsinledningen starkt. Matchen kantas av tätt försvarsspel, kamp och en hel del utvisningar.

Redan i den tredje matchminuten håller sig Jonas Pettersson nära mål och trycker in 1-0 ledning till LBK med en snygg assist av Edvin Nilsson.
I den trettonde matchminuten kvitterar Rättvik genom Tim Stjernström.
LBK har flera lägen i första med Adam Björk i Rättviks mål står för en fin insatts och räddar flera lägen.
Första halvlek slutar 1-1.

I andra halvlekens 48e minut tar Rättvik ledningen genom Jonas Röine. LBK ligger på och får sedan in en kvittering på en trasslig situation framför Rättviks målvakt Adam Björk. Edwin Persson är tillslut sist på bollen och 2-2 på tavlan.

I matchminut 58e tar Rättvik ledningen på hörna (matchens ända hörnmål trotts flera försök från både Rättvik och Ljusdal). Efter Rättviks ledningsmål följer en period där LBK har flera lägen och försök att få in bollen. Tillslut tar Rättvik en timeout. En timeout som visar sig förödande för LBK där Rättvik direkt efter timeouten väljer att gå lite rakare och lyckas trycka in 4-2.

Ljusdal tar en timeout i 78e matchminuten men drar strax efter det på sig flera utvisningar. Med tre man färre på banan blir uppgiften tuff att få in fler bollar i mål.

Rättvik sätter spiken i kistan och ökar på till 5-2 men Marcus Lindholm får in en sen reducering i 93e matchminuten från ett snyggt distansskott.

Matchen slutar 5-3 till Rättvik.