”Mackan” fixade tvåpoängaren

, ,

Hemmamatch igen.

Och ett revanschsuget hemmalag efter fadäsen mot Örebro i premiären.

Men det väntade en tuff motståndare i TB Västerås (Tillberga) som kom till Idrottsparken med några imponerande skalper i poängtrunken. Åtta poäng tagna på hemmaplan mot bland andra  topplagen Gripen och Rättvik.

Det såg ut att sluta med delad pott, 4-4, men i sista minuten kom ett segermål fram till 5-4 för LBK.

Och vad passade bättre än att matchens lirare Marcus Lindholm blev matchvinnare.

Äntligen hemma igen.

Hemma på Idrottsparken efter sex raka bortamatcher.

Och det var ett ystert hemmagäng som tog kommandot direkt i matchen och efter en tidig  ledning (Jonas Pettersson i den 3:e minuten) och sedan 2-0 efter ett läckert  bandymål där Noa Djäkner var den som satte bollen i nät.

Så långt handlade det mest om hemmalaget och gjorde så den första halvtimmen. Sen kom en liten svacka och det utnyttjade gästerna med att göra två snabba mål. Först något som liknade ett slumpskott, en isare som smet in precis vid Axel Nilzons vänstra stolprot och bara tre minuter senare kom kvitteringen också när LBK hade svårt att få bort bollen efter en hörnretur.

Den andra halvleken började heller inte så bra med hemmaögon sett – Tillberga utmanade vasst, hittade hela tiden vägar i LBK-försvaret och tog också  ledningen med 3-2 (Elias Lövstedt).

Men LBK tog tillbaka initiativet, trummade på framåt och i den 67:e minuten fixade Micha Svechnikov en kvittering till 3-3. Men den glädjen blev kortvarig. För gästerna kontrade efter en LBK-hörna och Mårten Engström var den som styrde bollen i nät bakom Sebastian Lundgren (Axel Nilzon gick ut skadad efter en timmes spel).

Men det blev en ny kvittering för LBK. Nu på straff genom Jonas Söder och sen kom alltså ett segermål också i grevens tid. Med bara knappa halvminuten kvar att spela och det av hemvändaren (från Rättvik) och tillika matchens lirare Marcus Lindholm.

– Det finns väl inte så mycket att säga om målet, jag fick bollen ute till vänster bröt in och sköt och den satt där den skulle. Det var riktigt skönt, sa Marcus som av juryn redan innan segermålet utsetts till matchens lirare.

Han sparade, med andra ord, det bästa till sist.

 

Fakta

Ljusdals BK – TB Västerås 5-4 (2-2)

Målen: 1-0 (3) Jonas Pettersson, 2-0 (24) Noa Djäkner, 2-1 (35) Figge Nilsson, 2-2 (38) Niklas Engström, 2-3 (47) Elias Lövstedt, 3-3 (67) Misha Svechnikov, 3-4 (72) Mårten Engström, 4-4 (77) Jonas Söder (straff), 5-4 (94) Marcus Lindholm.

Utv.LBK: 1  x 10.  TK: 1 x 5, 2 x 10.

Hörnor: 11-4.

Domare:  Team Gustaf Bortas.

/Leif Sundell