Bandyallsvenskan: LBK – Katrineholm 2-4

, ,

Tung hemmaförlust för LBK mot Katrineholm med 2 – 4 efter att bortalaget resultatmässigt haft försprång större delen av matchen.

Efter två baklängesmål halvvägs in i första halvlek (båda gjorda av Niklas Eriksson) arbetade sig LBK tillbaka in i matchen genom mål av Jonas Pettersson och en sen straff av Jonas Söder. Oavgjort i halvtid men sedan blev det ingen mer nätkänning för hemmalaget. Katrineholm drog ifrån med två mål och vann därmed matchen. Tre mål av bortalagets storskytt Niklas Eriksson.

Bland övriga resultat i Bandyallsvenskan märks framförallt Örebros sjuttonde raka seger. ÖSK är därmed i princip klara för Elitseriespel nästa år. I teorin har både Gripen, Rättvik och Kalix fortfarande chansen, men då krävs det att det obesegrade Närkelaget förlorar sina fem sista matcher och förmodligen med förnedrande siffror. Grattis ÖSK!

Innan dagens match mot Katrineholm hölls en tyst minut för de nyligen bortgångna Gunnar Palmér och Olle Noren. Två profiler som satt LBK på bandykartan. Gunnar var för övrigt den allra förste landslagsmannen i bandy och det finns en längre intervju med honom på vår hemsida:

http://ljusdalbandy.se/2019/11/26/lbk-profiler-gunnar-palmer-ljusdals-forste-landslagsman/