Hemmaseger i Edsbyn!

, ,

 

Om vi börjar från där vi märkte att det skulle kunna bli en annorlunda hemmamatch under lördagen mot Kalix. A-laget hade just avslutat sin träning och isen hade börjat spricka sönder pga av vädret som inte varit en vän till isen den senaste tiden.

Ledarna för A-laget och vaktmästarna tog ett snabbt möte och diskuterade hur man såg på situationen inför att spela match på Idrottsparken under lördagen, och en kontakt togs med Edsbyn om det var möjligt att spela i Svenska Fönster Arena.

När ledarna och vaktmästarna gemensamt gick igenom läget och förutsättningar som att det skulle fortsätta att vara väldigt kallt fram till matchstart, att ingen publik får se matchen på plats under rådande pandemi, att motståndarna Kalix har varje helg fram till seriens slut uppbokad och såklart att isen redan var väldigt skadad gjorde att beslutet om att flytta matchen togs redan under fredagskväll.

Sen ska sägas att om inte något allternativ funnits till att spela matchen på annat ställe än Idrottsparken under lördagen så hade kanske våra briljanta vaktmästare lyckats trolla till isytan på IP.

Att byta ort på en match i Bandyallsvenskan görs inte bara genom att trycka på en knapp, men redan under kvällen hade fantastiska människor ställt upp så klubben visste att vi skulle kunna bemanna arenan i Edsbyn med säkerhetsansvarig, matchläkare, matchsekreterare, sändningspersonal, fotograf, sargvakter, bollpojkar, cafeteriapersonal osv.

STORT STORT TACK till alla som gjorde det möjligt att genomföra matchen i Edsbyn med så kort varsel.

Vi vill också rikta ett jätte-tack till Edsbyns IF med ”Keka” Robertsson i spetsen som ordnade så vi kunde använda arenan. Även gänget från ”Småstadsliv” som fick passa in sin filminspelning som skedde i arenan under matchdagen, och Andres med personal på Golfrestaurangen förtjänar ett ett stort TACK för att vi så smidigt kunde lösa allt.

Bandy spelades det också efter att domare kunde blåsa igång matchen på utsatt tid men några mil söderut. Kalix började matchen bäst och tog även ledningen med 0-1 i början av matchen. Efter det tog LBK över spelet och när den första halvleken var spelad stod det 4-3 till laget med dom gula tröjorna.

Efter paus skulle det bli spännande då lagen turades om att göra mål, men det kändes ändå som att hemmalaget förde spelet och skulle kunna få med sig en seger från denna match, men vi fick vänta till den 90:e matchminuten (strax innan i den 88:e minuten hade Marcus Öhman gjort 8-7) när Jonas Pettersson satte oss i en fördel med 2 bollar (9-7) innan man kände att det var klart.

Målen för dagen gjordes av Jonas Pettersson x4, Jonas Söder x2, Noa Djäkner, Misha Svechnikov och Marcus Öhman.

Nu väntar spännande matcher, där vi behöver jaga ikapp några poäng, men vi ger oss inte!

//L-B Kåå