Erik Swartswe ett riktigt utropstecken!

, ,

Lillebror Swartswe har fått en flygande start på säsongen och är en av dom i laget som verkligen visat framfötterna.

Efter förra helgens ExTe CUPEN tar han och laget sikte mot Supercupen slutspel i Katrineholm.

– Derbyt mot Bollnäs var för mig något extra, man kunde känna läktaren gunga på bänken och det gav mig väldigt mycket energi. Det kändes nästan som att den skulle rasa ihop stundtals, säger Erik

Erik Swartswe, du har hittills under säsongen varit ett stort utropstecken som fått mycket speltid och gjort det bra, hur känns det?
– Det känns väldigt kul att ha fått så mycket speltid som jag fått. Förra året fick jag känna på spelet litegrann men i år känns det som att jag tagit nästa steg i min utveckling. Försäsongen har känts väldigt bra, barmarksträningen har flutit på och jag känner att jag hittat min plats i truppen ännu mer än tidigare.

Vad tycker du att du har utvecklat från förra säsongen?
– Mitt spel överlag. Jag känner mig mer trygg med bollen och känner att jag har fått bättre tryck i benen, samt lite bättre spelförståelse.

Vi måste ju ställa frågan om hur denna känner efter förra helgens ExTe CUPEN?
– Det var rent av magiskt att få kliva ut och spela cupen. Det är något man alltid drömt om. Att få komma in på planen framför vår underbara publik som bara öste på helgen lång var en upplevelse som man sent kommer att glömma. Derbyt mot Bollnäs var för mig något extra, man kunde känna läktaren gunga på bänken och det gav mig väldigt mycket energi. Det kändes nästan som att den skulle rasa ihop stundtals.

Och redan denna helg väntar Supercupen i Katrineholm, vad är dina förväntningar?
– Mina förväntningar inför helgen är att vi som lag ska spela de spel som vi pratat om och göra det så bra utifrån det, sen ska vi självklart kriga för varje pris för att stå som vinnare på söndagen. Det vore väldigt kul att få vinna en titel med LBK.

Vad tror du blir viktigt för att LBK ska skörda framgång under denna helg?
– Hålla oss till det vår spelplan som vi pratat om under försäsongen, samt spela ett fartfyllt anfallsspel som vi gjort under tidigare matcher!

Och för egen del, vad vill du bidra med under helgen?
– Jag kommer bidra med en positiv stämning på och utanför planen, samt att jag kommer bidra med mitt spel och göra det jag är bra på, sätta mina medspelare i bra lägen och hela tiden ha fart under rören och försöka ta för mig så mycket som möjligt.

Vi hoppas på en härlig GulGrön helg, lycka till.

Om du inte kan vara på plats kan vi tipsa om att redan nu säkra upp ett grundseriekort för säsongen på Bandyplay då ingår nämligen helgens finalspel.
I ett grundseriekort på bandyplay.se ingår alla bandyallsvenskans grundseriematcher. samt allsvenska supercupens finalspel.
Säsongskortet kostar 699kr – 279kr går då direkt till oss när du väljer LBK som förening vid anslutningen av säsongskortet. Som du enkelt gör via denna länk : https://www.bandyplay.se/subscribe
Under helgen kommer även Bandyallsvenskan att hålla upptaktsträff. Surfa in på Bandyplay på lördag 17:30