Oavgjort i hemmapremiären

,

Hemmapremiären på Idrottsparken säsongen 2020/2021 slutade med delade poäng mellan LBK och gästande Åby/Tjureda.

Efter en övertygande vinst mot Katrineholm i premiären på bortaplan var det äntligen dax för Ljusdals BK att beträda isen på Idrottsparken i omgång två av Bandyallsvenskan. Motståndet Åby/Tjureda som Ljusdal förlorade mot i supercupens semifinal och som kom från ett oavgjort resultat mot Kungälv i ryggen visade på ett tätt försvar och starkt kontringsspel.

LBK tog ledningen i 11e matchminuten genom Noa Djäkner som även satte 2-0 på hörna i matchens 12e minut.
Några minuter senare kom en reducering till 2-1 från Åby/Tjuredas Igor Kotliarenko. Ljusdal förde spelet i första halvlek och kunde vackert placera in 3-1 när Isak Flodberg trixade sig igenom Åby/Tjuredas försvar och Marcus Lindholm tillslut kunde stänka in bollen i mål. I 30e matchminuten reducerade Åby/Tjuredas Jonathan Svensson  ställningen till 3-2 som även blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek bjöd på många anfall och ett hett ställningskrig med flera chanser åt vardera håll. I 67e matchminuten kvitterade Åby/Tjureda till 3-3.
I 89e minuten tog Ljusdal åter ledningen på straff. Målet av dagens libero Jonas Pettersson. I samband med målet tog Åby/Tjureda timeout och lyckades lyfta in en kvittering på en tilltrasslad situation i matchens 92a minut. Slutresultatet skrevs till 4 lika och delad poäng.

Imorgon väntar ny fight på Idrottsparken när ytterligare ett Smålandslag gästar oss.
Vi laddar för en ny spännande match mot Nässjö som har avslag 13:00.

Ta med farsan på bandy så firar vi farsdag tillsammans.
Observera att vi under morgondagens match endast har entrén vid Bjuråkersvägen öppen, kom i tid för smidigas entré.

Väl mött!

 

Foto: HG Eriksson

/LBK