Bandyallsvenskan: Ljusdals BK – Katrineholm 5-4

, ,

Matchens lirare, två juniorspelare (!): Gustav Danielsson i Katrineholm och Tobias Blomqvist i hemmalaget LBK.

Det gjordes nio (!) mål på Ljusdals IP när hemmalaget till slut vann den jämna kampen mot Katrineholm. I ett väder där knappt ens en kejsarpingvin skulle trivas bjöds det på allt annat än dribbel-is. De enorma mängderna snö som vräkte ner på arenan ställde till det ordentligt för båda lagen  och med tanke på förutsättningarna var det snudd på en bragd att det ens gick att få fram en ynka målskytt i matchen. En som ändå lyckades med detta, två gånger om dessutom, var junioren Tobias Blomqvist som välförtjänt även utsågs till matchens lirare från hemmalaget.

Tobias Blomqvist har vanan inne som målskytt i Juniorelitserien och har där mäktat med 16 mål för LBK under säsongen. I morgon har han chansen att öka på denna målskörd då Sirius kommer på besök, det enda lag som Ljusdal har förlorat mot i årets juniorelitserie. Matchen börjar 13:00 och enligt SMHI ska det bli fina förutsättningar för bandyunderhållning i morgon, varmt välkomna!

Ljusdals BK tackar alla tappra åskådare (303 stycken!), sponsorer, funktionärer, ismakare och motståndarlag för dagens snömatch!

Matchrapport:

0-1 Gustav Mattsson (Ludwig Westerling), 1-1 Noa Djäkner (Edwin Nilsson), 1-2 Linus Doktare (Joakim Olofsson), 2-2 Tobias Blomqvist, 2-3 Linus Doktare (Joakim Olofsson), 3-3 Marcus Öhman (Jonas Pettersson), 4-3 Tobias Blomqvist (Marcus Lindholm), 5-3 Linus Swartswe (Jonas Pettersson), 5-4 Niklas Eriksson

Foton: H-G Eriksson