MATCHDAX! och KOMMUNDERBY-DAX

, ,

 

Nu i helgen drar matchspelet för båda våra seniorlag igång, och vad passar inte bättre då än att vi spelar kommunderby!

Vilket betyder LBK mot Järvsö Bandy!

Järvsö Bandy som detta år återuppstår, där vi hoppas detta lag ska kunna fånga upp spelare som tex är överåriga för juniorbandyn. Båda lagen har tränat från i våras och det är med all säkerhet 2st taggade lag som kommer till spel.

Matchen startar kl 10:00 i Svenska Fönster Arena som ni vet ligger i Edsbyn.

A-laget kommer att göra sina 2 första pass på stor bana under morgondagen (lördag) 2 två träningspassen och matchen mot Järvsö är en del i ett miniläger som är förlagt till Edsbyn denna helg.

Mattias Blom i LBK tycker att det ska bli roligt att få komma ut på storplan igen efter att ha vilat från det sedan i Mars och säger såhär om helgen

-För oss är denna helg ett viktigt led i våra förberedelser inför säsongen och att åka på miniläger i Edsbyn funkade väldigt bra förra året när vi testade det. Det är också roligt att vi kan få till en match mot Järvsö såhär tidigt på säsongen. Vi har sagt att vi vill bli bättre på att föra matcher och det kommer vi förhoppningsvis kunna att få träna på mot Järvsö nu på Söndag

-Att klubben nu satsat på att få igång Järvsö Bandy igen ser jag som mycket positivt, jag gjorde själv några matcher för Järvsö Bandy under förra eran, och det är mycket bra att möjligheten finns för spelare i A-truppen som behöver få fler matcher kommer att kunna spela Div 1 bandy i den Blå/Röda tröjan.

Vi tar några snabba ord med Järvsös tränare Matte Hedblom, som förra säsongen tränade vårt P19-lag som nådde semifinal.

Ja Mathias imorgon är de dags för Järvsöbandy att möta A-laget hur ser du på det?
-Självklart ska de bli roligt att äntligen få spela lite matcher igen så det är bara positivt.
Hur ser du på just Järvsöbandy att de finns ett div 1 lag igen
-Det är såklart kul att vi valde att starta upp detta lag igen efter och även lite gamla spelare som Christoffer Norgren är med i truppen som är viktig för våra juniorer att ta lite lärdom av då han har vart i elitserien o spela om jag inte minns helt fel men missar morgondagens match pga av skada.
Vad tycker du folket ska göra imorgon då?
-Ja varför inte åka o kolla lite bandy i Edsbyn som ja hoppas folket har längtat efter och nu börjar de dra igång på allvar, ses i kyrkan klockan 10.00

 

//L-B Kåå