Efter en fullspäckad helg, väntar dom första tävlingsmatcherna denna vecka!

, ,

 

P-21 Landslaget i Uppsala

Det är har varit mycket som hänt dom senaste dagarna i LBK-kretsar, där vi kan börja från torsdagen då Elias Swartswe representerade LBK under P-21 landslagets läger i Uppsala. Förbundskapten Pierre Roos hade tillsammans med sin biträdande förbundskapten Oscar Jonsson (även Ljusdalsbekantingarna Daniel Eriksson som är analytiker för P-21 landslaget och Erik ”Fluff Larsson fanns på plats) hade tagit ut 33 spelare som skulle få visa upp sig inför säsongen 22/23. Det tränades och spelades en internmatch. Men på lägret fanns också Noa Djäkner och Marcus Öhman som inför detta år lämnade LBK för att testa på att spela i Elitserien och kunna träna inomhus.

P-19 Landslaget i Lidköping

Även Kalle Eriksson och Rasmus Gustafsson fick dra på sig dom gul/blå matchkläderna under helgen, men P19 killarna fick åka till Lidköping och deras Bandyborg, Sparbanken Arena. Kalle, Rasmus och dom övriga killarna hann med tester, fys, träning och teambuilding inför kommande matcher och mästerskap. Med på detta läger var bl.a också Wille Larsson som är en Ljusdalsprodukt som nu spelar med Sandviken i Elitserien.

Salomon Järvloppet

Även här på hemmaplan har det varit aktivitet, då Järvsö Bandy visade upp sig i Järvsö under Salomon Järvloppet som avgjordes under bästa möjliga förutsättningar under lördagen. Spelarna började redan på morgonen med isträning i Järvsö Industriplast Arena för att sedan äta lunch, och efter det ge sig iväg till eventområdet för Järvloppet, där spelarna minglade och visade upp sig. Senare var det dax för själva loppet vilket innebar 10km uppför och nedför berget runt Järvsöbacken, där tex den tunga Trappstigen skulle besegras. Även några av spelarna i A-truppen antog utmaningen dom 10km i sluttande Järvsö-terräng innebär.

Slaget om Hälsingland

Tillbaka till bandyspelandet, för denna vecka ska LBK spela sina första tävlingsmatcher när DM spelas i Edsbyn, där vi inleder med match mot Broberg/Söderhamn kl 17:00 under torsdagen. När DM spelas samlas landskapets stora lag, vilket innebär dom 3 Elitserielagen Bollnäs, Edsbyn och nämnda Broberg/Söderhamn för att avgöra vilket lag som är bäst i Hälsingland. Vi slår ur underläge, men det ska bli väldigt spännande att se hur LBK matchar mot övriga lag.

0651-derby

Men redan ikväll kl 19:00 är det kommunderby nr 2 för denna säsong då LBK vässar formen inför Slaget om Hälsingland genom match mot Järvsö Bandy. Att lagen efter denna kväll redan hunnit med att mötas två gånger denna säsong ger oss en bra överblick över dom båda trupperna inför kommande matcher. Så sitter ni hemma och undra vad ni ska göra denna måndagskväll, så ta chansen att se våra två seniorlag mäta krafterna i bandykyrkan.

//L-B Kåå