Slaget om Hälsingland är över för detta år, och resultat mässigt landade LBK på 4e plats, efter Elitserielagen Broberg/Söderhamn (som vann finalen över Edsbyn med 8-3 efter att ha gått fram till en ledning med 7-0) Edsbyn och Bollnäs.

I lördagens avslutande placeringsmatch mellan LBK – Bollnäs, höll Ljusdal länge stången mot Bollnäs och i halvtid var resultatet 2-0 (slutresultat 10-1) till Bollnäs, som hade svårt att komma igenom LBK:s försvarsspel, ett försvarsspel som det talats en hel del om inom omklädningsrummets väggar under försäsongen. Vi fick även se att LBK även denna vinter besitter att vasst kontringsspel.

I 70 minuter av matcher hänger LBK bra med och framför all under första halvlek gör laget en fin insats där vi inte bara försvarar oss bra, utan även hotar Bollnäs offensivt med kraft och vår skridskoåkning. Sedan kommer det att vässas vidare på spelet i den sista 3e delen av banan, där dom riktigt bra offensiva chanserna ska skapas genom samhandling och individuell skicklighet. Vi kommer att komma dit längre fram i säsongen när det spelats fler träningsmatcher.

Känslan när man lämna denna helg är att vi går mot en mycket spännande vinter, utvecklas laget att bli ännu svårare att göra mål på kommer Bandyallsvenskan 22/23 bli väldigt intressant om man kollar på den med gul/gröna ögon, där motståndet är ett annat.

Redan denna vecka på torsdag på klockan 19:00 spelas första matchen i Supercupen mot Falun i Edsbyn. Då hoppas vi att det är många som dyker upp på läktaren och hejar fram grabbarna i laget!