Träningsmatch mot Edsbyn

, ,

Som ett sista test inför finalspelet i Supercupen som startar nu på lördag i Karlstad spelar LBK ikväll träningsmatch mot Svenska mästarna Edsbyns IF. Ett Edsbyn som denna helg haft många spelare på landslagsuppdrag, men även på hemmaplan i Edsbyn helgen som gått vunnit svenska cupen för juniorer, grattis från LBK.

Ljusdals BK pressade under fredagskvällen Bollnäs, i denna matchen borde vi kanske ha varit i ledningen efter dom första 45. Tyvärr för vår del hade Giffarna en stark period i inledningen av 2:a halvlek som gjorde att dom målmässigt kunde skaffa sig ett försprång som avgjorde den matchen.

Men nu är det en ny match som gäller ikväll, där vi ställs mot ett starkt Edsbyn. Vi vet att det otroligt viktigt vad vi gör med bollen dessa matcher när Edsbyn står för motståndet då dom är väldigt duktiga på att pressa när det hackar i vårt eget spel. Men möter vi det med samma kraft som visades upp under första halvlek mot Bollnäs ska det bli intressant att se hur byn svarar. Sedan vet vi inför detta möte att vår defensiv kommer att sättas på prov, då våra motståndare för kvällen har många sätt att ta sig fram till farliga avslutslägen. Här gäller det att vi ”gör jobbet” över hela isen, det är inte bara försvararnas uppgift att freda vårt mål, utan även spelarna högre upp i planen måste vara med att försvara.

Vi hoppas på att det ska bli en trevlig match, med många fina prestationer och att vi inte ska dra på oss några skador inför helgens finalspel. Matchen startar kl 19:00 i fina Svenska Fönster Arena.

L-B Kåå