Vi är i final!

, ,

Klar seger mot Åby/Tjureda

LBK kommer ut stort till matchen, och tar tag i matchen från första minut. Där vi visar att vi tänker åka skridskor i båda riktningarna denna eftermiddag i Karlstad, just den detaljen är något som laget visat väldigt tydligt denna höst. Att alla spelare behöver lägga många meters åkning varje match, men det är hela tiden en färskvara, där jobbet behöver göras varje match.

Det gula laget på isen med ExTe CUPEN logga på tröjorna tar ledningen i den 6:e minuten då MBM avlossar kanonen, som denna dag blev 4:a målskytt. Övriga målskyttar i matchen blir Rasmus Gustafsson x2 (oj vad roligt det ska bli att följa honom i vinter) Tobbe Blomqvist, Elias Swartswe och Jonas Pettersson som avslutade målskyttet med sitt 9-2 mål i den 90:e minuten som blev slutresultatet

Under matchen sätter LBK många gånger upp fina anfall där det både finns riktningsförändringar i passningsspelet och åkningarna, men också spel i djupled som vi kanske inte sett så mycket av dom senaste säsongerna.

Men… Vi måste prata lite om mittförsvaret där Emil Järbing ser ut som den fältherre man önskat och inger ett väldigt förtroende på oss som ser på och med största sannolikhet även sina lagkamrater. Mattias Blom var nu också tillbaka från sin skada och släppte inte någon över bron. Till höger om Emil hittar vi Affe Nordlund som ser sådär Håkan Forsgren jobbig ut att möta, hela tiden är han iväg när anfallarna ska åka förbi, och när Åby stack upp i farligheter på sin vänsterkant kan man nästa se att dom åker och väntar på att det snart ska bli ont om plats då Affe snart kommer och stänger ytorna. Fortsätter han på detta sätt kommer vi snart har en ny publikfavorit på Idrottsparken, en sådan som man vill ha i sitt lag men inte möta, som alltid finns där för LBK

I morgon i finalen ställs vi mot Örebro som vann sin semifinal mot TB Västerås.

Finalen startar kl 14:00 och för alla ni som inte kan se den på plats visas även den matchen av Bandyplay via denna länk : https://www.bandyplay.se/livestream/s-vinnare-semifinal-1-vinnare-semifinal-2-eveeow

Glöm inte att tagga med #SuperLBK när ni postar saker på sociala medier

Let´s Go LBK

//L-B Kåå