Långläsning – Järvsö Bandys januariturné

, , ,

Det har blivit dags för säsongens allra längsta bortamatch(er) för vårat Järvsö som under helgen ska ta sig an både Kalix och Umedalen. Två motstånd som på förhand kan ge oss två ypperligt intressanta matcher.

Semifinal i FIFA-turneringen mellan Juventus & Bayern München.

Laget har precis stannat för lunch på Lenas vägkrog, mitt mellan Örnsköldsvik och Umeå längst den vackra E4an. Det är ett glatt och laddat gäng som stoppar i sig schnitzlar och kebabtallrikar. Hittills så har dagen handlat om den prestigefyllda FIFA-turneringen där gruppspel och slutspel har avhandlats innan det nu efter lunch är dags för finalen. Den matchen, som ska kora lagets bästa FIFA-spelare spelas mellan Emil Nordlund, Arvid Johansson (Liverpool) och Marcus Karlsson, Elias Schröder (Juventus). Vi ska försöka få oss något ord med någon av finalisterna men dem har redan nu gått in i sin egna bubbla och fokuset är enormt.

Efter några försök lyckas vi få en mening från en fåordig Marcus.

– Det är klart man är laddad, jag försöker få Schröder att tagga till men jag är redo, säger den självsäkra UNO-mästaren.

Vi vänder oss till motståndarlaget och frågar lagkapten Emil hur känslorna går inför finalen.

– Jag känner att det kommer bli en tight och jämn match men där mitt lag kommer att dra det längsta strået, säger en sammanbiten Emil.

Hur har vägen mot finalen varit?

– Enkel, det har inte varit något vidare motstånd alls, säger Emil och flinar åt lagets nummer 7 (Erik Lidell) som han slog ut i semifinalen.

Sven ”Pirro” Persson njuter av glass till efterrätt på Lenas vägkrog.

Laget befinner sig åter i bussen som hittat tillbaka på vägarna norrut och finalen är igång. Finalens första halvlek bjuder på mycket ”possession-spel” från bägge lag där inget av lagen riktigt har fått grepp om matchen, nerverna hos de fyra spelarna är påtagliga. Första halvlek slutar således 0-0 och undertecknad samt publik (2 personer) väntar spänt på vem som ska få in första bollen.

Oj oj oj! Andra halvlek hinner knappt börja innan Liverpool (Emil & Arvid) får in en boll bakom motståndarnas målvakt och ställningen är nu 0-1. Liverpool fortsätter att skapa chanser men Juventus börjar krypa allt närmare en kvittering. Så blev dock inte fallet för i matchens 66:e minut nickar Darwin Nunez in 0-2 och kort där efter gör samma målskytt även 0-3. Emil och Arvid ser ut att gå mot en klar seger där lagkaptenens arrogans innan matchen verkar ha gett resultat.

Matchen blåses av och decibelnivån i bussen höjs med 200% när segerjublet hörs på bussens övervåning. Vi kan nu kora lagets två bästa FIFA-spelare (för stunden), stort grattis Emil och Arvid som vann finalen med 0-3.

Lagkapten Emil som redan under lunchen var stensäker på en seger i finalen.

Men nu får det vara nog med FIFA, för ett tag i alla fall, vi ska ju trots allt hem också. Undertecknad letar sig ner i bussen för att hitta någon som faktiskt vill prata om helgens matcher istället för TV-spel. Efter lite letande så stöter vi på tränare Jeremy Nöjd som gärna svarar på några bandyrelaterade frågor.

Hur ser truppen ut inför helgens matcher, är alla hela och rena?

– Truppen ser bra ut. Vi har haft lite sjukdomar som hämmat oss lite, men annars åker vi med en stark trupp.

Den spontana känslan då? Det har ju gått lite ”knackigt” på sistone, hur ska ni vända på detta?

– Känslan är bra, Jag tror och hoppas att det vänder för oss nu. Vi har haft väldigt många matcher där vi spelar väldigt bra och förlorar på smådetaljer. Vi har satt upp tydliga mål med helgen om vad vi vill och hur vi ska vända på detta.

Sista frågan, hur många poäng ska hem till Hälsingland?

– 4.

Vi tackar Jeremy för frågestunden, öppnar en påse Gifflar och längtar till helgens första match som spelas imorgon lördag kl. 11.00 mot Kalix U, därefter väntar Umedalen på söndag kl. 12.00.

Måljubel från senaste matchen i Uppsala.

/JBK