5-5 kvittering på sista skottet

, ,

5-5 kvittering på sista skottet!

Tim Stjernström fick sista ordet.

Det blev otroligt spännande i SBB Arena under torsdagskvällen när, tillslut LBK och Falun delade på poängen, där Ljusdal sista delen av matchen stormade BS straffområde.

Det var hela tiden Falun som hade det resultat mässigt försprånget i matchen från den andra minuten när 1-0 rasslade till bakom Patrik Aihonen i LBK målet.

Dom gula var det laget som skapade mest målchanser, men längst bak i Falun finns deras kanske viktigaste spelare, och när Patrik Hedberg ätit sin dunderhonung är det svårt att få bandybollar att passera honom, fråga Jonas Söder som i slutet av matchen var gigantisk och gjorde alla rätt förutom att lyckas sätt bollen i nätmaskorna gång efter gång.

Slutet av matchen ja, det var ett enda smatterband av LBK-chanser som skapades mot utpumpade dalmasar. Men när väl dom gul/grön fått proppen att gå ur och kvitterat till 4-4 (3-4 och 4-4 kom i dom sista minutrarna av ordinarie tid) och man bara väntade på ett avgörande 5-4 mål för LBK, då kom kallduschen. Falun kom runt på vänsterkanten och fick en mycket tveksam straff, för visst blev den blå spelaren fälld utanför straffområdet? Men straff blev det, och typiskt nog så resulterade den i vad man trodde då ett avgörande 5-4 mål till Falun.

Men Ljusdal lät sig inte gå under av det otrolig faktum att Falun nyss, vad många av oss trodde just avgjort matchen på övertid.

För vi fick lite tid för att göra några sista satsningar mot Faluns mål, och vi skapade en vänsterhörna. Snabbt gick det upp för publik, ledare och spelare att detta skulle vara sista chansen då domare Rönnbäck höll upp ett finger för att visa att det var ett skott som gällde!

Hörnslaget hittade in till Tim Stjernström som borrade in bollen i nätet i Falu-målet, och den mycket viktiga LBK kvitteringen kunde blinka fram på resultattavlan!

Det oavgjorda resultat gör att den här grupp nord i SuperCupen i högst grad lever vidare och kommer bli mycket spännande att följa.

LBK:s mål gjordes av 2x Tim Stjärnström  2x Jonas Pettersson och ett mål av Elias Swartswe

Nu blir det träning medans vi blickar framåt mot Örebro matchen nästa helg.