LBK stärker organisationen – Välkommen Erik

, , ,

Årets första nyförvärv, det görs inne i kansliet där vi hälsar Erik Lidell varmt välkommen som ny ungdomsansvarig i föreningen.

Kommentar från ordförande

– Det känns jättekul och väldigt spännande att vi gör den här satsningen. Förutom att jobba med ungdomsverksamheten kommer Erik att vara en hjälpande hand till Jonas Svensson som tidigare har varit den enda heltidsanställda på kansliet. Detta möjliggör så att Jonas kommer att kunna lägga tid på annat som att exempelvis få in fler sponsorer vilket är högst nödvändigt. Samtidigt får vi nu en person som är dedikerad till ungdomslagen, vilket är otroligt kul och väldigt viktigt för klubbens utveckling.

 

Berätta lite om dig själv Erik

– En kille från skärgårdskommunen Värmdö som flyttade hit till Ljusdal 2019 för att börja bandygymnasiet och gick den tiden tillsammans med bland annat Erik Swartswe, Tobias Blomqvist och Alfred Nordlund (spelare i A-laget). Har spelat bandy sedan barnsben och trivs som bäst på bandyplan men även när jag får engagera mig inom klubben och göra skillnad. I höst har jag bott här i fem år och det känns verkligen som hemma, till stor del tack vare bandyklubben.

 

Vad ser du fram emot?

– Jag tror att många kan hålla med mig när jag säger att ungdomsbandyn är det roligaste man gör i sin bandykarriär. Kanske för att jag inte gjort så mycket mer hittills ha ha. Skämt åsido, det är cuper, skoj och lek men även blodigt allvar och det är det jag ser fram emot, att få uppleva det igen men från ett annat perspektiv. Men det kanske viktigaste är att få vara nära ungdomslagen, bibehålla och utveckla det engagemang som finns där idag och se till att Ljusdals BK är det självklara valet för alla unga i kommunen, samt att alla trivs förstås!

Det är lite som en dröm som går i uppfyllelse, att få vara med och få ihop helheten och att få vara en del i klubbens nästa steg, där man nu verkligen vågar satsa på sin organisation.

 

Hur har din egna karriär sett ut?

– Den började på skridskoskolan i Gustavsberg när jag var fem år där jag också stannade tills det blev dags att välja gymnasium. Då föll valet på Ljusdal där det blev två år i juniorserierna och två semifinaler (ett år blev inställt på grund av pandemin). Efter studenten gjorde jag en försäsong med Ljusdals A-lag men när isen lade sig på IP blev det spel med Järvsö Bandy och där är jag kvar nu.

 

Erik kommer att ta över arbetet med föreningens ungdomslag i april detta år.

 

Åter igen, varmt välkommen.