”Nya” LBK mot matchpremiär

Tre nyförvärv av klass.
Misha Svechnikov, Olle Sundin och Marcus Wikman.
Det  kommer att synas på flera sätt i Ljusdals BK kommande säsong.
– Jag har redan sett en kvalitetsökning i laget och det här gör att vi kommer att ändra spelsystem. Förra säsongen vann vi serien på grund av en trygghet i defensiven, nu kommer vi att satsa hårdare i offensiven, säger tränaren Patrik Larsson.
Redan på lördag kommer det nya tänket att testas.

Det handlar om matchpremiär för säsongen för Ljusdals BK på lördag. Och precis som inför förra säsongen så beger sig LBK:arna till Uppsala och Relitahallen för att matcha mot Sirius. Det Sirius som LBK också mötte i kvalet efter seriesegern. Hur det gick vet vi, Sirius är kvar i Elitserien, LBK får göra ett nytt försök att ta sig tillbaka till eliten.
– Vi har ett väldigt bra lag för allsvenskan och jag tycker att jag har bra koll redan nu på de som kommer att bli kvallag från Elitserien och det är inget av de lagen som vi räds, säger Patrik Larsson.

Men innan dess så ska Patrik Larsson och hans mannar spela ihop det ”nya” gänget – och det med ett nytt spelsystem också.
– Vi hade en trygghet i defensiven förra säsongen, nu ska vi styra mer vad som händer på plan, kliva på med mycket folk i offensiven. Det kommer att bli spännande med lite nytt folk och ett nytt tänk både för oss och publiken. Vi skruvar på det offensiva redan i premiären mot Sirius och så får vi utvärdera efter det, det vill säga hur mycket vi kommer att våga gå på, säger Patrik Larsson.

Det väntar fem (tränings)matcher i september för LBK:s del, förutom säsongspremiären mot Sirius så väntar två DM-matcher, den första mot Edsbyn (torsdag 15 sept), den andra mot endera Broberg eller Bollnäs (lördag 17 sept). Lördagen efter det handlar det om finska Botnia i Edsbyn och dagen efter IFK Rättvik i Rättvik Arena.
– Vi har några luckor när det gäller matcher i oktober och de ska vi se till att fylla. Klart är i alla fall att det blir två matcher under X-helgen (21-23 oktober), säger Patrik Larsson.

 Några funderingar på hur laget ska ställas upp?
– Jo, det har jag, men vill kolla på de två träningar vi har kvar i Järvsö innan jag spikar det.

 Nån mer spelare på ingång?
– Vi har en plats vakant i truppen,  så vi får se. Just nu är inget aktuellt.

Text & foto: Leif Sundell