Tredje spelaren klar för Hellmyrs United!

Edsbysonen Hasse Johansson har alltid varit en föregångare på alla möjliga plan, inte minst bandyplanen.
Hasse var ju den som gick i bräschen för den blågula bandyinvasionen av Ryssland då han skrev på för Jenisej under förra milleniet. Något som alltså skedde flera ljusår innan dagens bandystjärnor var födda och bara ”ett par år” efter det att Ryssland hade upphört som tsardöme.

Utmaningar i öst passade tydligen Hasse Johansson som handen i bandyhandsken. Efter äventyret i Sibirien har han ju även hunnit vara förbundskapten i Kina.

Ett ytterligare bevis på Hasse Johanssons framåtanda är att han delvis kan ta åt sig äran av att ha introducerat nätdejting i Sverige.

Långt innan alla singlar gick online för att söka partners via Match.com och Tinder, så gick ju Hasse ut på nätet och sökte en blind date till den efterföljande banketten efter en av hans nio (!) SM-finaler i bandy. Något som förutom stora tidningsrubriker även resulterade i en vacker bordsdam.

Hans-Elis Johansson har alltså haft en unik förmåga att ligga skäret före alla andra, något som de flesta bandyförsvarare kan vittna om.

Hasse har ju vunnit skytteligan fyra gånger och blivit utnämnd till årets man vid ett tillfälle (1988/89).

På 453 allsvenska bandymatcher producerade han smått fantastiska 636 mål och på 127 landskamper lyckades Hasse skyffla in bollen 99 gånger. Något som resulterade i fyra VM-guld på sju VM-turneringar.

Hasse Johansson är dessutom förtjust i siffran 8. Förutom att ha gjort åtta mål i en match mot Västanfors så lyckades han ju även snubbla in ett mål redan efter åtta sekunder i det allsvenska mötet med moderklubben Edsbyn. Endast Pelle Fosshaug är vassare med ett mål efter fem sekunder.

Övriga lag i ExTe Bandyhelg är därmed förvarnade. Försvarana kommer att få ett rent helvete med Hellmyrs United!

Text: Anders Forselius
Foto: svenskbandy.se