Genuint bandykunnande till Hellmyrs United!

2 gånger Världsmästare, 4 gånger Svensk mästare som spelare, Svensk mästare som tränare, assisterande Förbundskapten och bara 37 år gammal! Dessutom son till en av Ljusdals BK:s främsta tränare genom tiderna!
Så ser CV:et ut för nästa spelare till stjärnlaget Hellmyrs United inför ExTe Bandyhelg, nämligen Stefan ”Dino” Söderholm som står för ett genuint bandykunnande.

Stefan Söderholm tog sina första bandyskär i anrika Edsbyns IF som son till legenden Anders ”Dino” Söderholm och skulle hinna med att spela tre A-lagssäsonger hemma i ”byn” innan flyttlasset gick till den förening som han kanske har blivit mest förknippad med, Sandvikens AIK.
I början av 2000-talet tog ”Dinos” gyllene karriär fart med SM guld år 2000, ännu ett SM guld 2002, VM guld och SM guld 2003.
Säsongen 2003/2004 valde Stefan att flytta ”hem till byn” och vad hände? Jo naturligtvis kunde Edsbyn med denna guldmakare i laget ta hem sitt första SM guld på 26 år! Sejouren i Edsbyn blev dock ettårig innan Söderholm vände tillbaka till Sandviken, där det dock inte blev något SM guld den säsongen, men helt guldlös gick ju förstås inte ” Dino”, utan han hann med att vinna sitt andra VM-guld den säsongen, 2004/2005.

Sin riktiga elitsatsning som spelare avslutade Stefan Söderholm efter säsongen 2008/2009, men på senare år har han synts som huvudtränare under två säsonger för SAIK, där han naturligtvis hann med att vinna SM guld, innan han nu tillsammans med förbundskapten Svenne Olsson ansvarar för A-landslaget i bandy.

När det gäller smeknamnet ”Dino” så kommer det såklart från pappa Anders som blev ”Dino” med hela bandysverige och dessutom var tränare för LBK under några säsonger på 1990-talet. Från början blev förstås Stefan kallad ”Lill-Dino”, men med årens rätt och kanske också meriternas rätt har han ärvt smeknamnet ”Dino”

Så räkna med att Hellmyrs United kommer att vara taktiskt fulländade inför ExTe Bandyhelg med denna guldmakare och man med många rävar bakom örat, i laget.

Text: Mikael Svärd
Foto: saik.com