Inget sommarfusk här inte

En dryg månads sommaruppehåll.
Men när LBK:s barmarkstränare Lännart Nilzon, den fysiska rådgivaren Martin Nyman och tränaren Patrik Larsson kallade till tester på fredagseftermiddagen så fick man det svar man ville ha. Inget fusk här inte.

– Jag har varit och kollat 15-20 klubbar i landet när det gäller deras fysiska status och LBK är definitivt elitmässiga, det ligger till och med i topp i vissa av testerna, säger Martin Nyman.

På måndag snörar LBK:arna på sig skridskorna för första gången den här försäsongen. Det sker i Järvsö Arena och där ska man hålla till tre gånger i veckan den närmaste tiden. Dessutom väntar ett ispass i veckan i Edsbyn.

Och när gänget kliver i skridskorna så vet huvudtränaren Patrik Larsson att han har att ta emot ett vältränat gäng. Det visade nämligen de tester som laget gjorde under fredagen. Det handlade då om den fysiska profilen med bland att brutalbänk, chins, bänkpress och så vidare och efter de tuffa testerna inomhus så väntade sedan Älvvallens löparbanor på gänget där det sprangs 3000 meter, ett Coopertest. Ett tufft sådant skulle det visa sig efter början på dagen.

– Toppen, helt klart. Inte på allt, men det är riktigt bra. Helt klart elitmässiga. Nu handlar det lite smågrejer bara som ska rättas till tills nästa test om en dryg månad, säger Martin Nyman.

Innan det testet ska LBK:arna också ha matchat lite, premiär mot Sirius den 10 september och sedan DM-spel mot först Edsbyn och sedan ytterligare en DM-match.

Text: Leif Sundell
Foto: HG Eriksson