Jokern: Zocke klar för Hellmyrs United!

Äntligen lite tyngd och flärd åt Hellmyrs United då bandyprofilen Tobias ”Zocke” Johnsson ansluter till laget. Tillbergasonen, som i ärlighetens namn kanske inte kvalificerat sig främst på bandymeriter, har en speciell relation till ExTe, Ljusdal och dess supportrar.

Tobias, mest känd som Zocke, har Tillberga Bandy som moderklubb. Vi har grävt djupt efter idrottsliga meriter men har lyckats hitta ett RM-guld med Västmanlands länslag. Han har även representerat VSK och vunnit P19-guld med mästarklubben. I finalen utsedd till Matchens försvarsspelare (?) av dåvarande förbundskapten. Måltjuv i Tillberga Bandy med drygt 200 mål i näst högsta och högsta serien fördelat på sju säsonger. Avslutade elitsatsningen redan som 28-åring.

– Jag fick vara med och träna ett år med VSK som förstaårssenior. Inte så glamoröst då Sören Boströms instruktioner var att jag skulle försöka köra på Ola Fredricson och Micke Carlsson på träningarna för att driva upp tempot. Sen sa Björn-Olle att jag kunde dra. Ett klokt beslut, säger Zocke och skrattar.

Senast Zocke spelade på Ljusdals IP var när LBK degraderades 2007 efter många år i högsta serien. Västeråsaren var ofin nog att göra 1 mål och 1 assist i den direkt avgörande matchen som slutade 3-1 till Tillbergas fördel. Matchtröjan från matchen skänkte han senare till Ljusdalsprofilen Fluff i utbyte mot två biljetter till Järnvägs 20-årsjubileum.

Zocke är annars mest känd vid sidan av isen där han twittrar flitigt om bandy och skrivit krönikor åt Bandypuls.

Vad kommer du bidra med till Hellmyrs United?

– Glädje i omklädningsrummet, tyngd i anfallet och givetvis lite stenhårda pappaknackar. Sedan behöver alla lag någon som sköter trashtalket på isen. Jag räknar kallt med att Bejja tar ett rött efter första bytet och på så sätt gynnar det laget. Jag bidrar även till att det blir tjockt i mitten i defensiven.

Hur är formen?

– Den har varit bättre såklart men jag håller igång med Hubbo och brukar vara med på isen när TB´s A-lag tränar. Helt oduglig är jag inte. 2-3 mål borde man göra med den omgivningen, annars är jag besviken. På omgivningen alltså.

Tankar inför helgen?

– Det här kommer bli riktigt kul! Jag gillar Ljusdal och TB har alltid haft en bra relation med klubben. Vi driver faktiskt lite frågor tillsammans. Jag har även funnit många bandyvänner här och hoppas givetvis på lite stöd från läktaren när hjärtat är på väg ur bröstkorgen.