Nionde spelaren till Hellmyrs United!

Nästa namn får Per Fosshaug att framstå som en svärmorsdröm, han har lirat i alla hälsingeklubbarna, utom i gulgrönt, han var också en riktig krypskytt på isen och kanske en av de största råtalangerna som kommit fram under de senaste 30 åren.
Hellmyrs United blir lite coolare, lite tuffare och får lite mera attityd, för nu är det klart att Bollnäsprodukten och bandyns svar på Sid Vicious, Magnus Granberg kommer att spela i laget under ExTe Bandyhelg.

Magnus Granberg var för det första en av de bästa forwards jag har sett på en bandyis genom åren. Blixtrande snabb på rören och med ett fantastiskt skott som var både hårt och maskerat var han en sån där spelare som man på läktarna fick en sån där speciell känsla i magen, varje gång Granberg kom in på isen.
Undertecknad som var en gulgrön supporter på 1990-talet var det ju med en skräckblandad förtjusning den känslan framträdde, men ändå kunde man inte låta bli att förtjusas av denna lirare, inte undgå att känna ett uns av kärlek för denna bandyns rebell.

Född 1973 med Bollnäs GIF som moderklubb så började Magnus Granbergs elitkarriär säsongen 1992/1993 med spel i Giffarna under en säsong innan flyttlasset gick till IFK Motala. Där blev det bara en säsong innan Magnus flyttade hem till Bollnäs igen för Elitseriespel. Sedan blev det fyra raka säsonger där det stora genombrottet kom innan han började sin hälsingeturné med att flytta till Edsbyns IF inför säsongen 1999/2000, där det skulle bli två säsonger innan han gick tillbaka till Bollnäs igen. Sejouren blev dock ettårig innan Mganus tog sin tredje Hälsingeklubb när han flyttade till Broberg, för två säsongers spel. Innan han återigen flyttade hem till sitt kära Bollnäs GIF, där det blev två avslutande säsonger.

Skandaler, smaka på det ordet, visst finns det någonting lockande i det ordet, visst lockas vi lite till mans av dessa Bad Boys, dessa rebeller som går sin egen väg och lite skiter i vad andra tycker, det finns någonting djupt attraktivt i hela den biten.
Tänk er en bandyns svar på alla dessa rockstjärnor som ni läst om genom åren, en hälsingsk upplaga av Axl Rose eller Lemmy Kilmister eller varför inte Bollnäs svar på Nacka Skoglund. Där har ni på sätt och vis Magnus Granberg, han skapar definitivt det där pirret i magen, men framförallt var han också en ini helsickes duktig bandyspelare, vilket är en förutsättning för alla dessa konstnärer som också blivit kända för alla skandaler. Jag menar vad vore Lemmy om han bara hade skandalerna utan att kunna lira jävligt bra rock `n roll också.
Samma sak gäller för Magnus Granberg, det har blivit en och annan skandal genom åren, men också jäkligt mycket Rock `n roll på isen.

Text: Micke Svärd
Foto: Martin Henriksson