Olle – en av dem som längtat

En lång försäsong utan tävlingsmatcher.
Ja, förutom DM då.
Och så två bortamatcher som inledning av seriespelet på det.
Klart då att nyförvärvet Olle Sundin har längtat att få visa upp sig hemma på IP i en match som gäller poäng.
– Jo, men så är det ju. Jag tror förresten att vi alla i laget är ordentligt sugna att få spela hemma nu. Att visa vad vi kan, säger Olle.

När förra säsongen avslutades tillhörde Olle Sundin, elitserielaget BK Gripen Trollhättan. Dit hade han kommit via spel i Falun, Gais och Vänersborg. En rundtripp i väst efter bandystarten i Selånger och Falun.
Men redan när sista bandybollen slogs efter säsongen i Gripen så hade han och frun Therese  haft funderingar på att vända hemåt. Hemåt, det är lika med Sundsvall för Olle – Ljusdal för Therese, som hette Eriksson som ogift och är syster till den allsvenske fotbollsspelaren Tobias Eriksson som nu representerar Kalmar FF.

Att Ljusdals BK i samma veva var ute efter förstärkningar passade Olle bra. Och tidigt gjorde parterna upp. Mitt i sommaren gick flyttlasset och jobbfrågan löste sig också tidigt.
– Allt är som förväntat, familjen trivs, jag trivs både på jobbet och med laget och jag får spela på den position, som ytterhalv till höger, där jag trivs bäst. Det var också en sak som vi pratade om innan jag skrev på. Helhetsbilden är alltså bra, säger Olle.

Nu är den långa försäsongen (äntligen) över och Olle är en av dem i laget som prickat formen lagom tills dess att allvaret började. I genrepet mot moderklubben Selånger blev det fyra mål, i seriepremiären mot UNIK två assist, båda via inspel till målskytten Jonas Pettersson, och på Västanfors IP blev det två egna mål.
– Det är en fröjd att spela med en spelare som Misha Svechnikov, det är bara att åka rätt så kommer passningen, säger Olle.

Två segrar alltså i serieupptakten, men än finns det, menar Olle, mer att ta av.
– Absolut. Vi är förstås jättenöjda med två segrar, men spelmässigt kan vi öka några procent till.

Det är inte bara Olle Sundin som längtar till hemmapremiären mot Nitro/Nora på lördagseftermiddagen. Hela gänget vill nämligen visa upp det nya spelet för sin trogna hemmapublik. Ett betydligt mer offensivt spel än vad det handlade om förra säsongen.
– Hoppas att det kommer mycket folk, vi lovar att vi ska bjuda på bra bandy, säger Olle.

Motståndarna Nitro/Nora?
– Jag har aldrig mött dom faktiskt och vet inte mer än att Tomas Knutsson och Jesper Bryngelsson (två fd elitseriespelare, reds anm) spelar där.

Fotnot: Nitro/Nora förlorade seriepremiären på bortaplan mot Rättvik med 3-6 och spelade 6-6 hemma mot Haparanda-Tornio i sin hemmapremiär.

Text: Leif Sundell
Foto: H G Eriksson