En händelserik hemmapremiär för Samuel

Händelserikt, minst sagt. För Samuel Nyberg i hemmapremiären mot Nitro/Nora i lördags.
Först en helt ny position på planen, utvisad efter fem minuter och sedan tvingad att kliva av en bit in på den andra halvleken på grund av skada.
– Jo, det hände en del, säger Samuel.

I början av förra veckan fick Samuel Nyberg en fråga av tränaren Patrik Larsson.
Så här löd den, enligt Samuel: Skulle du kunna tänka dig att prova som ytterhalv till vänster? det skulle vara spännande att se dig i den rollen.
– Det var en helt ny roll för mig, men med utlovat stöd och styrning från lagkaptenen Johan ”Bejja” Berglund och Olle Sundin så var det okej att prova, säger Samuel.

Det gick bara sex minuter så ”tappade” Samuel sin spelare, det blev en fasthållning, utvisning och straff. Straffen räddade dock Jonas Svensson.
– Det var lite dåligt av mig, men…

Och vad värre var. I den första halvleken åkte Samuel på en bentackling, en smäll över knät precis när han skulle ta emot bollen precis utanför gästernas straffområde.
– Först kändes det inte så mycket, men det blev värre och värre och tio minuter in i den andra halvleken kände jag att det hämmade mig, att det påverkade spelet och därför bestämde jag för att kliva av.

Och läget nu?
– Jag ska träna i kväll (måndag, reds anm) så får vi se hur det känns. Jag tror nog att jag ska kunna spela i morgon.

Och i morgon, det är lika med tisdag och bortamatch mot Peace & Love City (Borlänge) – det vill säga det lag som LBK spelade skjortan av (9-3) under cuphelgen hemmavid för en dryg månad sedan. Räkna med att dalalaget är ordentligt revanschsuget den här gången och att sexmålsskytten från då, tillika femmålsskytten i hemmapremiären i lördags, Jonas Pettersson kommer att få hård bevakning.

Och hur går det?
– Vi har en bit kvar till vår högsta nivå. Nu såg jag inte sista halvtimmen av matchen mot Nitro/Nora eftersom jag låg på en bänk inne i omklädningsrummet, men efter vad jag hört så skulle det ha varit riktigt bra då. Vi får ta med oss det ut till matchen mot Peace & Love City, säger Samuel.

Text: Leif Sundell