Seger – men svajigt


Vilken rivstart.
Av LBK – och framförallt av Jens Hermansson.
Vad sägs om två Jens-mål inom loppet av 54 sekunder i inledningen av hemmamötet mot Gustavsberg.
Och innan klockan slagit om till 10 spelade minuter så ledde LBK med 4-0.
Det slutade 10-6 (6-2).

Jens Hermansson är ingen notorisk målskytt i LBK. Innan hemmamötet mot Gustavsberg hade han, i och för sig, svarat för två mål i seriespelet – en ovanlighet bara det. Men vad säger man då om öppningen i säsongens andra hemmamatch, den mot Gustavsberg på lördagseftermiddagen. Först 1-0 i den 3:e spelminuten, framspelad av Misha Svechnikov, och bara 54 sekunder senare 2-0 i samma maska, då var det Emil Melin som assisterade.

Och LBK:s gaspådrag fortsatte och efter tio spelade minuter stod det 4-0. Då tog Gustavsberg timeout och sen fick man faktiskt stopp på raset. För på resten av halvleken gjorde LBK ”bara” två mål , lika många som gästerna och det stod alltså 6-2 i paus.
– Det vi sa var att vi inte skulle gå för hårt på deras första gubbe, dom ville ju få förflyttning på vårt lag och sen vi pratat om det, så blev det bättre, sa tränaren, LBK-bekantingen Jonas Lindqvist.

Och när vi sedan kom till slutsignal så stod 10-6 på anslagstavlan, det vill säga 4-4 i den andra halvleken och 6-6 från det att Gustavsberg tog sin timeout.
LBK fick förresten spela en man kort sista 20 minuterna när Erik Olsson fick sin tredje utvisning.
– Vi vinner och det var huvudsaken, sen att vi släpper in lite enkla mål får vi prata om, sa LBK-tränaren Patrik Larsson.

I LBK gjorde talangen Isak Flodberg A-lagsdebut från start, Isak 15 år och 212 dagar ung.
– Jätteskoj förstås, men det var en ovan roll som ytterhalv och därmed jättesvårt, sa Isak.
Matchens lirare i hemmalaget blev Misha Svechnikov som svarade för två mål och fem assist. Jonas Pettersson gjorde fyra av LBK:s mål.
Leif Sundell

Allsvenskan Norra
Ljusdals BK – Gustavsbergs IF BK 10-6 (6-2)
Målen: 1-0 (4) Jens Hermansson, 2-0 (5:e) Jens Hermansson, 3-0 (7) Jonas Pettersson, 4-0 (10) Jonas Pettersson, 4-1 (15) Daniel Sandberg, 5-1 (23) Misha Svechnikov, str. 5-2 (29) Daniel Sandberg, 6-2 (34) Misha Svechnikov, 6-3 (47) Anton Engström, 7-3 (56) Jonas Pettersson, 7-4 (57) Marcus Karlsson, 8-4 (64) Marcus Wikman, 9-4 (73) Olle Sundin, 9-5 (85) Johan Lundqvist, 10-5 (90) Jonas Pettersson, 10-6 (90+2) Daniel Sandberg.
Utv LBK: 5 x 10. Gustavsberg: 3 x 10.
Hörnor: 6 – 6.
Publik: 487.
Domare: Team Olle Wållringer.