LBK har lagt fokus på balansen

Ett litet glapp, försvarsmässigt, i hemmamatchen mot Gustavsberg senast. Sex insläppta bollar mot seriejumbon på hemmaplan har den här träningsveckan inneburit fokus på det defensiva spelet i lagets offensivlusta.
– Vi söker efter rätt balans helt enkelt, säger LBK-tränaren Patrik Larsson, inför bortamatchen mot Falu BS Bandy på lördagen.

Att det på nytt kommer att bli en tuff bortamatch på dalamark (minns 4-4-matchen mot Peace & Love City för en dryg vecka sedan) är Patrik Larsson på det klara med. Dels för att hans LBK inte riktigt hittat rätt balans mellan sitt offensiva spel och det defensiva.
– Vi vill ju spela en offensiv bandy och det har vi gjort i serieupptakten, men till och från har det blivit för offensivt och vi blivit sårbara bakåt. I Falun är det viktigt att vi sätter defensiven och därför har vi i veckan lagt fokus på att hitta balans i spelet.

Nu utlovas snö i Falun under lördagen och därför finns det en plan B hur man ska tackla det om det skulle visa sig vara svårspelat.

Laget då?
Positionen som ytterhalv till vänster har varit ett litet problem och det har provats en del lösningar.
– Vi söker där och nu återgår vi till det vi började med. Det betyder att Christoffer Norgren spelar där igen. I övrigt blir det inga ändringar, säger Patrik Larsson.

Och jodå, Misha Svechnikov kommer att spela i bortamötet mot Falu BS Bandy. Misha är ju, samtidigt som han spelar i LBK, assisterande tränare i det ryska landslaget som spelar i en fyrnationsturnering i Trollhättan. På fredagskvällen handlar det om match mot Sverige, men sen avbryter han sitt tränaruppdrag och åker till Falun för match på lördagseftermiddagen.

Motståndarna Falun ligger på fjärde plats i tabellen via två segrar och två oavgjorda och en förlust. Laget kommer till den här matchen med, precis som LBK, sex insläppa i sin senaste match. Den mot Haparanda/Tornio på bortaplan som slutade 6-6.

Text: Leif Sundell

Foto: H-G Eriksson