Samuel Nyberg lämnar LBK

För två säsonger sedan bestämde sig Samuel Nyberg för att ge bandyn en ny chans.
Det blev i Ljusdals BK.
Utvecklingen pekade uppåt, men nu, efter en och en halv säsong, har Samuel bestämt sig. Han har brutit sitt kontrakt med LBK.
– Det är svårt att sätta fingret på bara en orsak till att jag ville bryta mitt kontrakt, säger Samuel.

En nysatsning på bandyn.
Samuel Nyberg är fostrad i Söråker Bandy. Och som ytterst talangfull fick han en plats på bandygymnasiet i Edsbyn. Men den utbildningen hoppade han efter ett och ett halvt år
och flyttade hem till Sundsvall och började spela ishockey. Först med Kovland, sedan med Sundsvall.

Men fick LBK höra tala om att det fanns en talangfull ung spelare – han är 21 år nu – spelare i grannlänet. Kontakt togs och Samuel bestämde sig för att ge bandyn en ny chans.
– Men det har väl inte riktigt tagit den väg som jag hoppades på rent prestationsmässigt. Jag har varit skadedrabbad, har en trasig höft sedan tidigare som blivit sämre och sämre, dessutom gjorde jag en fotoperation som inte blev särskilt lyckad och det har förvärrat höftskadan. Sen är inte det de enda orsakerna. Jag har fått en ny tjänst på jobbet (Svevia) och är arbetsledare nu och så här i efterhand kan jag konstatera att jag jobbat för mycket helt enkelt. Och att göra två elitsatsningar samtidigt har visat sig inte gå särskilt bra, åtminstone inte för mig. Jag har mått skitdåligt en längre tid och nu när jag tänk klart hur min framtid ska se ut så väljer jag att välja bort bandyn. Jag vill inte ha ont och jag vill inte må dåligt och därför elitbandyn stå tillbaka för tillfället, säger Samuel.

Så nu har Samuel tagit en timeout. Kontraktet med Ljusdals BK är uppsagt och från jobbet har han tagit ledigt i en månad. Nu är det fokus på att försöka få ordning på kroppen. Det första som ska rättas till är foten. Sjukhusbesök är redan bokat.

När det gäller bandyn så har Samuel skrivit på för moderklubben Söråker, men om och när det blir något spel vet han inte ännu. Söråker hoppas på att få med sitt nyförvärv redan på onsdag mot Selånger.
– Nej, det tror jag inte. Jag mår alldeles för dåligt för att tillföra något just nu. Jag fick en lättare hjärnskakning på en träning för knapp två veckor sedan och dessutom har jag dragits med en förkylning i drygt en månad. Det är förstås jättetrist att det blir så här för jag har trivts väldigt bra med spelarna i laget och med personerna i klubben, säger Samuel.

Ola Bengtsson, Ljusdals BK:s klubbchef, har förståelse för att Samuel Nyberg valt att lämna klubben:
– Jo, visst gör jag det. Det är förstås synd för det är en bra pojk och jag är säker på att om han fått vara frisk så har utvecklingskurvan fortsatt att peka uppåt, men naturligtvis så är hälsan och jobbet viktigare än att spela bandy.

Text: Leif Sundell

Foto: HG Eriksson