Ny nolla i Dalarna

Två besök i Dalarna.
Och två besvärliga matcher.
Den första där LBK räddade (!) en poäng i slutet mot Peace & Love City.
Den andra, snömatchen mot Falu BS Bandy, där LBK jobbade sig till segern med 1-0.
Och så nu då. Perfekta förhållanden i Rättvik Arena – och där trivdes LBK i allmänhet och Misha Svechnikov i synnerhet. Fem assist från Misha och LBK-seger med klara 6-0 (3-0)
.

Urladdning och bästa matchen för säsongen i hemmamatchen mot Örebro senast och seger 7-1.
Och målmässigt blev det sex måls skillnad den här gången också via 6-0 (3-0), och även om det inte behövdes någon direkt urladdning den här gången, så var det en stabil insats där LBK var numret för stora för Rättvik. Målen föll med jämna mellanrum och den som visade vägen vad gäller målskytte var Marcus Wikman som gjorde de båda första i 12:e respektive 25:e minuten. Båda gångerna med assist av Misha Svechnikov.

Och är Jonas Pettersson seriens målkung så här långt (23 mål) så är Misha Svechnikov assistkungen. I matchen mot Rättvik svarade han för fem, de två till Marcus Wikmans inledande två mål, två hörninspel, till Johan ”Bejja” Berglund respektive Emil Melin, dessutom till ett av de två mål som Jonas Pettersson gjorde. Misha har sammanlagt 15 assist på de åtta spelade matcherna.

– Jag tycker att vi följde upp matchen mot Örebro på ett bra sätt. Vi utgår från defensiven och att hålla nollan är ett bra kvitto på det. Sedan skapade vi tillräckligt med chanser för att göra sex mål. Det känns som om att vi hittat den perfekta balansen mellan defensiv och offensiv nu, säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

I Rättvik hittar vi flera spelare med LBK-förflutet – bäst av dem den här gången var målvakten Jimmy Svensson som gjorde ett antal fina ingripanden.
Text: Leif Sundell

Fakta
Allsvenskan Norra
IFK Rättvik – Ljusdals BK 0-6 (0-3)
Målen: 0-1 (12) Marcus Wikman, 0-2 (25) Marcus Wikman, 0-3 (44) Johan Berglund, 0-4 (62) Jonas Pettersson, 0-5 (85) Emil Melin, 0-6 (88) Jonas Pettersson, str.
Utv, Rättvik: 5 x 10. LBK: 1 x 5, 2 x 10.
Hörnor: 4 – 6.
Publik: 120.
Domare: Team Tomas Behlander.