LBK redo för tuffare motstånd än senast

Vad ska Ljusdals BK hitta på den här gången?
F´låt, rättare – vad ska HaparandaTornio hitta på?
För minns hur det gick för en vecka sedan när LBK kvaddade HaparandaTornio hemma på Idrottsparken med hela 17-2.
Nu möts lagen på Remium Arena (fd Gränsvallen) i Haparanda.

Det blev en dyster resa söderut för HaparandaTornio senast. Inte bara storförlusten, 2-17, mot LBK på annandagen. Dagen efter åkte laget till Rättvik och där blev det också storförlust, 1-9.
Tre gjorda och hela 26 insläppta med andra ord.
Och tittar man till lagets bortastatistik så är det ingen ljus läsning för lagets supportrar. 44 insläppta mål på fyra spelade matcher. På hemmaplan ser det betydligt bättre ut, där har HaparandaTornio skrapat ihop nio poäng på sex spelade matcher.

Kollar man in skillnaden mellan LBK och HaparandaTornio så har ”Happis” släppt in sammanlagt 73 mål på sina tio matcher, LBK 18 på nio.
– Vår defensiv fungerar inte. Om man säger så här så ser det inte ut att vara mitt lag, säger tränaren, försvarsklippan, Markus Hiukka. Markus som själv spelade i Broberg i fyra säsonger (2002-2006) och som var med i det finska landslag som tog VM-guld i Sverige 2004.
– Jag har många fina minnen från säsongerna i Broberg…och VM-guldet i Västerås var förstås det största av allt. Det var förresten tänkt att jag skulle spela libero i HaparandaTornio den här säsongen också, men så drog jag av korsbandet i juni i en fotbollsmatch och så blev jag tränare för laget istället. Som sagt, det ser försvarsmässigt inte ut som om det är mitt lag.

Och vad ska ni nu hitta på för att få revansch från annandagsmatchen mot LBK?
– Vi är normalt ett bättre lag hemma än på bortaplan, men det svajar här hemma också och vi släpper in för mycket mål. Nu ska vi koncentrera oss på försvarsspelet, dessutom försöka göra några mål på Ljusdal och vara med i matchen så länge det går.

Laget?
– Att Pasi Hiekkanen inte är med vet vi, han är bortrest så vi får plocka in en annan målvakt. Sen är det några av spelarna som är förkylda och vi får se vid matchdags om de kan spela eller inte.

För LBK:s del så blir det samma lag som senast förutom junioravbytaren Edwin Persson som blir borta en tid framöver (armbrott).
– Det jag kommer att trycka på inför matchen är att det största hotet är vi själva, jag menar vinst med 17-2 och sedan möta samma lag igen en vecka senare. Vi måste ta det här på allvar för vi vet att Haparanda är ett bättre lag på hemmaplan. Det vi har att se till är att Antti Ekman inte får styra och ställa för mycket, säger tränaren Patrik Larsson.

Text: Leif Sundell

Foto: HG Eriksson