Bortaförlust igen – nu mot nästjumbon

2017 – det är då det ska ske.
Ljusdals BK ska tillbaka till elitserien.
Och visst började säsongen förtroendeingivande.
Men 2017 har inte börjat särskilt bra för LBK:s del. I och för sig två vinster, men tre förlustmatcher.
Den tredje förlusten kom på lördagseftermiddagen mot nästjumbon Gustavsberg, 4-5 (2-2), på Visättra IP.

Ljusdals BK är nästan klara för kvalspel till Elitserien. Och därför kunde man lägga in en tung träningsperiod under det tvåveckorsuppehåll som laget fick efter hemmamatchen mot Peace & Love City.
Och kanske var det den hårdkörningen som satt i benen på LBK:arna när man skrinnade in på Visättra IP i Huddinge för match mot nästjumbon Gustavsberg. Hur som helst så var ”hemmalaget” (Gustavsbergs hemmaplan Ekvallen är inte spelbar så därför flyttades matchen till just Visättra IP) det klart hetare laget i den stökiga matchen och tog alltså till slut de två poängen. En bidragande orsak kan förstås också vara att LBK:s stora stjärna, Misha Svechnikov, saknades liksom att det förekommit sjukdomar i laget den senaste veckan. Dessutom att Jesper Larsson fick utgå på grund av skada i slutet av den första halvleken. Han skar upp låret och fick åka till Huddinge sjukhus.
Man ska också komma ihåg att nästjumbon Gustavsberg är ett av de två lag (Västanfors det andra) som gjort flest mål på LBK. Minns hemmamatchen när LBK stack i väg till 4-0 under de första tio minuterna, men där matchen efter det slutade 6-6, det vill säga 10-6 till LBK. Och den avslutningen tog förstås Gustavsberg med sig in till den här matchen. Och förvaltade väl, ska sägas.
Gustavsberg tog en tidig ledning i matchen, men sen vände LBK till ledning 2-1 efter mål av Mattias Blom och Jonas Pettersson. Men så kom två snabba mål för hemmalaget, ett precis före och ett direkt efter halvtidsvilan, och när sedan LBK-bekantingen Fredrik Hansson (”släkten är värst”) satte 4-2 från misstänkt offsideläge i den 54:e minuten, så kändes det som om det var spiken i. Visserligen reducerade Jonas Pettersson, på straff och Emil Melin tryckte in ett mål i slutet, men då hade redan Niklas Norevik gjort ett också så att det slutade med seger för Gustavsberg med 5-4.
– En lite lurig match kan jag tycka. Vi hade chanser, LBK hade chanser och domarinsatsen kan väl diskuteras. Vi lärde väl oss lite när vi mötte LBK på bortaplan och det är att dom kan bli lite långa som lag och därmed lätta att spela i. Hur som helst, en skön och viktig seger för oss, säger exljusdalingen Jonas Lindqvist, tränare i Gustavsberg.
Lännart Nilzon, LBK:s assisterande tränare:
– Gustavsberg var hetare, eller ska vi säga mer desperata än oss. Vi kom liksom inte upp i nivå och vad det beror på får vi kika på. Vi vet ju att inte Misha var med och det betyder förstås en del. Med lite flax så har vi kunnat få en pinne med oss hem för vi hade i alla fall ett par chanser till kvittering i slutet.

Fakta
Allsvenskan Norra
Gustavsbergs IF BK – Ljusdals BK 5-4 (2-2)
Målen 1-0 (5) Carl Brohäll, 1-1 (20) Mattias Blom, 1-2 (44) Jonas Pettersson, 2-2 (45+3) Daniel Sandberg, 3-2 (49) Johan Lindqvist, 4-2 (54) Fredrik Hansson, 4-3 (59) Jonas Pettersson, str, 5-3 (71) Niklas Norevik, 5-4 (90+1) Emil Melin.
Utv. Gustavsberg: 6 x 10 + ett grovt matchstraff. LBK: 4 x 10.
Hörnor: 6 -9.
Publik: 95.
Domare: Team Gustav Ingolfson.