Nu börjar det igen

Matchdags igen.
Och det på en ny arena för det flesta LBK-spelare, Visättra IP i Huddinge, dit Gustavsberg tvingats flytta sin match på grund av problem med maskineriet hemma på Ekvallen.
– Det jag vet är att Mattias Blom är den av oss som varit dit och spelat och han har berättat att det kommer att bli en ny upplevelse. Vi åker dit för att göra ett jobb, hur det än ser ut, och siktar förstås på att vinna, säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

En plan för att vara i toppform när det drar ihop sig till elitseriekval. Det har betytt en dryg vecka med hårdkörning och så lite släpp på den tuffa träningen i torsdags och fredags. Det är så det sett ut för LBK-spelarna under det matchuppehåll som varit, Det blev ju det i och med att matchen mot Peace & Love City flyttades på grund av att Borlängelaget har VM-spelare i laget.
LBK har också VM, inte spelare, men väl ledare, i Sandviken. Misha Svechnikov är assisterande tränare för det ryska landslaget och han kommer därför inte till spel för LBK i dag.
– Nej. han fullföljer sitt uppdrag i det ryska landslaget, de spelar ju semifinal i dag. Det här betyder att Mattias Blom kliver in på hans plats, dock som en mer inriktad forward än den roll som Misha har i laget, säger Patrik Larsson.
Precis som det förra lite längre uppehållet så har LBK haft lite problem med sjukdomar den här gången också och en av dem kommer inte till spel i dag och det är Emil Woxberg som fortfarande är sjuk.
– Det här innebär att Christoffer Norgren och Edwin Nilsson byter på mitten och att Edwin Persson, som är tillbaka efter skada, byter som forward.
– Jag har full respekt för Gustavsberg, vi väntar oss ett desperat lag som slåss för en plats i Superallsvenskan nästa säsong, säger Patrik Larsson.

Text: Leif Sundell