Bäddat för lördagsrysare när Jimmy kommer hem

Grattis seriemakare.
För vilken lördagsrysare det kommer att bli.
Det är bara två lag som inte har något att spela för när den norra allsvenskan spelar slutomgång på lördag.
Ett av dem, Ljusdals BK – det andra är Västanfors.
– För oss är det en match på liv och död, säger lagkaptenen, ex-LBK:aren, Jimmy Svensson som kommer till Idrottsparken med sitt IFK Rättvik.

Räkna med höjda blickar på anslagstavlorna för de flesta lagen i den norra allsvenskan under lördagsmatcherna. Det kommer att bli strid på kniven både här och där. Till exempel både när det gäller den andra kvalplatsen bakom Ljusdals BK, (fyra lag slåss om platsen) om de två nedflyttningsplatserna (fyra lag kan åka ur) och om kvalplatsen (fyra lag) för att få spela i nya Superallsvenskan nästa säsong.

Ljusdals BK:s motståndare på lördag, IFK Rättvik, är verkligen med i bottendramat och har att hoppas på flera resultat. Ett kryss i bottenmötet mellan Unik och Haparanda Tornio till exempel så blir det i alla fall inte nedflyttning direkt hur det än går mot LBK. Vid en förlust på IP så blir det kvalspel för en plats i Superallsvenskan för Rättviks del om Unik och Haparanda Tornio kryssar.
– Det får se ut hur det vill så ska vi vinna matchen på IP. Vi vet att LBK är ett bra lag, har många bra spelare, men samtidigt har det hackat lite för dom också emellanåt och vi kommer definitivt att ställa frågan till dom om dom är beredda att ta i för att vinna, för det kommer dom att behöva, säger Jimmy Svensson.

Säsongen har, så här långt, varit en besvikelse för Rättviks del. En riktigt bra match ibland, varvat med rena bottennapp nästa gång.
– Det har sett ut så i vissa matcher också. En bra halvlek har kunnat följas av en andra halvlek när inget stämt. Vi har definitivt inte fått ut allt ur vårt spelarmaterial och de fina förutsättningar vi har med hallen, så är det bara, men att säsongen så här långt är en besvikelse kan vi ändra på mot LBK. Två poäng där och det blir minst kvalspel, sen om Gustavsberg tappar poäng mot Peace & Love, som jagar kvalplats, så fixar vi platsen i Superallsvenskan utan att behöva kvala, säger Jimmy Svensson.

Hur ser det ut för dig kommande säsong?
– Det kan jag inte svara på nu. Det beror nämligen lite på vad som händer när vi summerar den här säsongen och börjar funderingarna inför nästa. Jag skrev ett nytt treårskontrakt med Rättvik inför den här säsongen, har alltså två år kvar, och så har vi köpt hus här (Vikarbyn). I och för sig vi har huset kvar i Ljusdal också, så…
– Man vill ju spela så högt upp som möjligt, men sen så vill man ju vara med på resan uppåt också. Äh, vi får se.

Vi ska säga att det är inte bara Jimmy Svensson som kommer ”hem” till Idrottsparken på lördag. Det gör Marc Samuelsson, Henrik Cervin och Rikard Ivarsson också. Inga LBK-spelare i grunden, men de har alla lirat i gul/grönt.

LBK då?
Jo, här handlar det förstås om att fortsätta att gnugga på det nya inför kvalspelet som startar på onsdag. Det blir för övrigt med en hemmamatch mot ett lag från elitserien.
– Vi kommer förstås till match mot Rättvik med målsättning att göra en bra match. Det här är vårt genrep inför kvalet och vill komma ifrån matchen med en bra känsla, säger tränaren Patrik Larsson.

Laget?
– Det blir samma som i de senaste matcherna.

Text: Leif Sundell
Foto: HG Eriksson